15 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 KASIM 2006 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.30'da Obezite ile Mücadele Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Konferansı'na, saat 13.00'te Esenyurt Belediyesi toplu açılış törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 14.30'da İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol saat 11.30'da basın toplantısı yapacak.

- TBMM Anayasa Komisyonu toplantısı, TBMM Adalet Komisyonu, TBMM Savunma Komisyonu, TBMM KİT Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu,

TBMM Bayındırlık ve İskan Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- İnsan Hakları Ortak Platformu kurucu örgütleri üyeleri, saat 17.00'de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Toplantısı'na ve ATSO tarafndan yaptırılacak Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 09.15'te İstanbul Marmara Otel'de düzenlenecek "4.Uluslararası Bankacılık, Finans ve Yatırım Zirvesi"ne katılacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, İsveç'te temaslarda bulunacak.

- Senegal'de temaslarını tamamlayan Devlet Bakanı Beşir Atalay İstanbul'a dönecek.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da ''Kadının Toplumdaki Rolünün Güçlendirilmesi'' konulu konferansa katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, saat 10.00'da, Adana'da, Türkiye'nin iç ve dış gündemini değerlendireceği bir basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KKTC'nin kuruluşunun 23. yıldönümü nedeniyle, saat 19.00'da Ankara'da resepsiyon verilecek.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, saat 14.00'te siyasi parti yöneticilerine çalışmalarını anlatacağı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

- Beylikdüzü Rotary Kulübü ve Türk Kızılay'ı arasında düzenlenecek protokol, saat 10.00'da imzalanacak.

- Ankara Global Araştırmalar Merkezi tarafından saat 15.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen Ankara Biyoteknoloji Günleri, saat 09.00'da başlayacak.

- Bank Europa tarafından, saat 18.30'da "2007'ye Girerken Ekonomi ve Vergilerde Gelişmeler Fırsatlar" konulu toplantı düzenlenecek.

- Ankara Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği tarafından saat 14.00'te "Hapishaneler ve Tecrit" konulu panel düzenlenecek.

- General Electric ve Tusaş Motor Sanayi arasında düzenlenecek olan F - 35 Uçağı Motor parçaları imalatı anlaşma töreni, saat 19.30'da başlayacak.

- KESK Genel Başkanı Dr. İsmail Tombul ve beraberindeki heyet, saat 11.00'de Türk - İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ı ziyaret edecek, saat 12.30'da Türk Dış Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Yıldırım'ı ziyaret edecek, saat 14.00'te Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu ziyaret edecek.

- Hazine Uzmanları Derneği 10. kuruluş yıldönümü kutlama kokteyli, saat 19.30'da başlayacak.

- Emekliler Birliği Sendikası üyeleri, saat 11.15'de basın açıklaması yapacak.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beth İsrael Sinagogu önünde saat 10.00'da bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler için düzenlenen anma törenine katılacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te "Huzur Toplantısı" düzenleyecek.

- Olivium Outlet Center'da saat 17.00'de Ünlü sanatçı Perihan Savaş hayranları ile minder sohbetlerinde biraraya gelecek.

- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Grand Cevahir Otel'de saat 10.30'da "Sosyal Politika Gündem" konulu toplantı düzenliyor. Prof. Dr. Tankut Centel, toplantının onur konuğu olarak katılacak.

- MAZLUMDER, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde saat 11b00'da bir basın açıklaması düzenliyor.

- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 69. yıldönümü nedeniyle tren garında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

- Efes Pilsen Blues Festival 17, Diyarbakır Demirok tesislerinde saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen "Ulusal Tarım Kurultayı" saat 10.00'da Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilecek.

- ÇUGİAD ve Adanalife tarafından gerçekleştirilen "Adana BTC ile Geleceğini Konuşuyor" konulu panel, saat 17.30'da Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilecek.

- Adapazarı'nda Sait Faik Abasıyanık'ın 100. doğum yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenlenecek.

- Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan tutuklu bulunan ve Şemdinli davasına konu olan patlamanın yaşandığı Umut Kitapevi'nin sahibi olan Seferi Yılmaz'ın duruşması, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından ortaklaşa düzenlenen, konut finansmanı konusunda uzman yerli yabancı konuşmacılarla gayrimenkul sektör temsilcilerini bir araya getiren Konut Finansmanı ve Türkiye Konferans'ının 3.'sü saat 08.30'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

- Cardist Danışma Kurulu Başkanı Mutena Sezgin, BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece, Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman ve NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu'nun katılımıyla, 2 - 5 Mayıs 2007 tarihleri arasında düzenlenecek Cardist Uluslararası Kart Teknolojileri Fuarı'nın sponsorluk anlaşmalarının imzalanacağı ve kart teknolojileri konusunda Türkiye'yi markalaştırma misyonuna sahip fuarla ilgili detaylı bilgilerin verileceği basın toplantısı saat 10.00'da Swiss Otel Geneve Salonu'nda yapılacak.

- Sermaye Piyasası Kurulu, Okan Üniversitesi ve CNN Türk iş birliği ile düzenlenen "Finans Piyasalarındaki Güncel Gelişmeler" konulu panel, saat 15.00'te Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. Panelde SPK Başkanı Doğan Cansızlar, Okan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Suat Teker ve CNNTürk finans yorumcusu Yiğit Bulut, son zamanlarda finansal piyasalarda olan güncel gelişmeleri tartışacaklar.

- Dünyanın önde gelen kozmetik firmalarından Avon'un düzenlediği Avon Yüz Güzeli Yarışması'nın 6.'sı saat 19,00'da Sirkeci Gar'ında gerçekleşecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sivil Toplum Dergisi'nin katkılarıyla düzenlenen "Sivil Toplum Konuşmaları", "Sivil Toplum ve Çokkültürlülük" başlığı altında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Köker, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ve Kültürel Antropolog Dr. Kadir Canatan'ın katılımı ile, saat 18.30'da Beyoğlu'ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu'nun (YESİDEF), yaklaşık 4 milyar dolarlık ciroya sahip, 350 bin insanın istihdam edildiği toplu yemek ve bağlı sektörlerdeki son gelişmelerin sergileneceği Catering 2006 Fuarı öncesi gıda alanındaki yenilikleri ve atılımları paylaşacağı basın toplantısı saat 09.00'da The Marmara Oteli Brasserie Restaurant'ta yapılacak.

- Türkiye ve İtalya arasındaki Diplomatik İlişkilerin 150. yıI kutlamaları çerçevesinde, Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası'nın organize ettiği, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un "İtalyan şirketleri ile ortaklık aktivitelerimizin hikayesi" konulu bir konuşma yapacağı toplantı, saat 12.30'da Swissotel'de yapılacak. Toplantıda, Rahmi Koç'a İtalyan Ticaret Odası tarafından sürpriz bir hediye verilecek.

- Aygaz ve Yapı Kredi'nin, tüplügaz sektöründe gerçekleştirecekleri yeni iş birliğine yönelik toplantı, Yapı Kredi Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer'in de katılımı ile, saat 09.30'da Aygaz Genel Müdürlük Binası'nda (Büyükdere Cad. 145-1 Zincirlikuyu) yapılacak.

- Intel Innovation Center'ın açılışı saat 09.30'da Akatlar Maya Meridyen Plaza'da yapılacak.

- Tüm dünyada "Muhasebe Olimpiyatları" olarak bilinen 17. Dünya Muhasebe Kongresi oturumlarında elde edilen sonuçlar, saat 13.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Türk ve dünya kamuoyuna açıklanacak. Kongre Organizasyon Komitesi Üyesi ve Visitur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş tarafından saat 14.30'da düzenlenecek olan basın toplantısında da, kongrenin Türkiye ekonomisine ve kongre turizmine katkıları anlatılacak, kongreye ilişkin sayısal veriler aktarılacak.

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Balkaner Grubu'ndan devraldığı ve toplam 103 daireden oluşan gayrimenkullerin 3. ve son bölümünü oluşturan 57 taşınmazı satışa uçıkardı. Tümü Çamlıca Konakları'nda bulunan 57 dairenin ihalesi, saat 11.00'de Çamlıca Konakları Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

- General Electric, F-35 Lighting II ortak taaruz uçaklarında (Joint Strike Fighter) kullanılacak F-136 motor parçalarının imalatı için Eskişehir'de faaliyet gösteren TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. (TEI) ile anlaşmaya vardı. Toplam değerinin 500 milyon doları aşması beklenen projenin, TEI Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Okan, GE Uluslararası Programlar Başkan Yardımcısı Richard K. Douglas, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın katılımı ile gerçekleşecek imza töreni, saat 19.30'da Swissotel Ankara'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

KKTC'nin kuruluş yıldönümü

- KKTC'nin 23. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanacak. Törenlere, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katılacak.

ABD Başkanı Bush ile Rus Devlet Başkanı Putin görüşmesi

- ABD Başkanı George W. Bush, Rus meslektaşı Vladimir Putin ile Vnukovo Havaalanı'nda görüşecek. Bush, APEC Zirvesi'ne katılmak üzere Hanoi'ye gidiyor.

Kosova Başbakanı Çeku'nun Yunanistan ziyareti

- Kosova Başbakanı Agim Çeku, Yunanistan'da çeşitli temaslarda bulunacak. Görüşmeler kapsamında Sırbistan bölgesinin geleceği ele alınacak.

Fransa'da düzenlenen 21. Avrupa Kısa Film Festivali

- Fransa'nın Brest kentinde başlayan festival devam ediyor.

Dünya Çocuk Fonu (UNICEF) Cenevre'de konferans düzenliyor

- UNICEF Avrupa'nın doğusunda çocuk ticareti konusunda bir konferans düzenleyecek.

Avrupa İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hammarberg'in Slovenya ziyareti

- Avrupa İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Thomas Hammarberg, Slovenya'da çeşitli temaslarda bulunacak. Görüşmede, ülkede yaşayan Roma azınlığı ele alınacak.

Gazeteci Anna Politkovskaya'nın öldürülmesinin ardından

- Politkovskaya'nın katillerinin bulunmasını isteyen insan hakları eylemcileri, Moskova'da protesto düzenleyecek.

Israil Gazze'deki operasyonlarını sürdürüyor

- Israil askerleri Filistin'deki etkinliklerine devam ederek, Gazze ve çevresinde Filistinli militanlarla çatışmaya giriyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta son Dünya Şampiyonu İtalya ile Bergamo kentinde, saat 21.50'de karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Danimarka ile İzmit'te, saat 18.00'de karşılaşacak.

- 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, 9.'luk-12.'lik klasman maçında Almanya ile saat 11.00'de karşılaşacak.

- ULEB Erkekler Avrupa Ligi A Grubu'nda Efes Pilsen, İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımıyla deplasmanda, saat 21.45'te karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber