Başkasının yeşil kartını kullanana 7 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yakınına ait yeşil kartı kullanarak tedavi olmaya çalıştığı iddia edilen kadın hakkında, 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamede, R.K'nın (20), birlikte yaşadığı kişinin kız kardeşi N.K'ya ait yeşil kartı kullanarak Konak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde tedavi olmak istediği öne sürülerek, görevlilerin olayı fark etmesi üzerine yakalandığı belirtildi.

Haksız olarak elde ettiği tedavinin giderinin 70 YTL olduğu kaydedilen iddianamede, sanığın bunun 58 YTL'sini ödediği, ancak ?nitelikli dolandırıcılık? suçunu işlediği ifade edildi.

Hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen ve Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak olan R.K, poliste ve savcılıkta verdiği ifadesinde, biriyle birlikte yaşadığını, kendi isteğiyle hamile kaldığını bu nedenle birlikte olduğu kişiden davacı olmadığını belirterek, hamileliği nedeniyle aniden rahatsızlandığını, sağlık güvencesi olmadığı için birlikte yaşadığı kişinin kız kardeşine ait yeşil kartı kullanmak zorunda kaldığını ve pişman olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber