11 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2016 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" yer verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 6 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 143'ü bulduğu ilçede, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 265'e ulaştı.

Şırnak'taki operasyonda 4 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 122 oldu. Güvenlik güçlerince 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylelikle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 263'e yükseldi. Kentte, 4 roketatar mühimmatı ile 3 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 93 olduğu Yüksekova'da, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı 106'ya çıktı.

- Çok sayıda silah ve mühimmat bulundu

Hakkari'deki operasyonlarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, pompalı tüfek, el bombası ve dürbün, 4 roketatar mühimmatı ile çok sayıda Kalaşnikof piyade ve Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ile 3 gaz maskesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması sırasında, 150 kilogram amonyum nitrat ve 3 tüp ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı imha edildi.

Mehmet Tosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber