Memurdan esirgenen zam üst düzey bürokrata verildi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet 2007 yılı için memurlara verdiği yüzde 3+3 zamma karşılık, üst düzey bürokratlara yüksek oranlı zam yaptı. Bakanlar Kurulu'nun önceki günkü toplantısında aldığı kararla üst düzey bürokrata ?Özel Hizmet Tazminatı? adı altında ödenen ek tutarlar 22 YTL'den, 255 YTL'ye kadar artırıldı

Hükümet 2007 yılından itibaren geçerli olacak memur maaşlarına yüzde 3+3 oranında zam yaparken, üst düzey bürokratına sessiz sedasız zam yaptı. Üst düzey memurlara, yan ödemelerden biri olan ?Özel Hizmet Tazminatı? oranlarını artıran hükümet, böylece müsteşar, kurul başkanı, genel müdür, merkez ve il valileri ile bölge müdürü gibi memurların maaşları 22 YTL'den, 255 YTL'ye kadar arttırdı. En düşük düzeydeki memura 2007 sonuna kadar ortalama 41 YTL zam veren hükümet, ek zammı dün Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yaptı. Kararla en fazla artış, üst düzey görevlerde bulunan ama derecesi düşük olduğu için daha az tazminat alan bürokratlar için yapıldı. Buna göre, bölge müdürü olan ancak çalışma yılı daha az olduğu için düşük dereceden maaş alan bürokratların maaşı 255 YTL artacak. Kararda artışların 1 Ekim'den geçerli olacağı da belirtildi.

TOPLU ÖDEME OLACAK

Üst düzey bürokratlara, Kasım ayı ile birlikte Ekim ayı zamlı tutarları da birlikte ödenecek. Hükümet, Eylül'de aldığı Bakanlar Kurulu kararıyla düşük ücret alan memurlara yüzde 4+4, diğerlerine ise yüzde 3+3 oranında zam yapmıştı. Üst düzey bürokratlara yönelik düzenleme sonucu maaşlara eklenerek ödenen tutarlar da artırıldı. Maaşlarına ek olarak ayda 1.381 YTL tazminat alan üst düzey memurlar artık 1.403 YTL alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber