AKP'lilerin 'paylaştığı' konutlara TOKİ'den iptal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüreğir'de Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan 700 konutun, geliri düşük olanlar ve belediye işçileri yerine belediye meclis üyeleri ve AKP ilçe yöneticilerine verilmek istendiği ortaya çıkınca tahsis protokolü iptal edildi. TOKİ'nin protokolü feshettiğini bildirmesine rağmen, Yüreğir Belediyesi'nin daire sahiplerini belirlemek için kura çektiği ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Sofulu beldesindeki 700 konutun kurasız olarak belediye çalışanlarına satışı için TOKİ ile Yüreğir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Ancak listelere Yüreğir Belediye Meclis ve AKP Yüreğir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri veya yakınlarının yazdırıldığı iddiaları üzerine, TOKİ 9 Kasım'daki kura çekilişinden önce tahsis protokolünü iptal ettiğini, sadece belediye işçilerine verilmek şartıyla 196 konutun satışıyla ilgili taleplerin dikkate alınacağını bildirdi. AKP'li Belediye Başkanı Ömer Topçu, bu karara rağmen çekiliş yaptırdı. Topçu, ev sahibi olacağı için sevinenlere el öptürdü.

Siyasilere rant amaçlı konut dağıtımını doğrulayan AKP Adana Milletvekili Abdullah Torun, "Yanlışlar olabilir, ama bu yanlışları görüp haksızlığa meydan vermedik. Her başvuru sahibi kuraya girecek. Kura çekimi TOKİ'yi bağlamaz" dedi. Yüreğir Belediye Başkanı Topçu, TOKİ'nin protokol iptaliyle ilgili bir yazının kuradan önce kendisine ulaşmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber