Berberoğlu'na fezleke yolda

Dündar'a MİT TIR'larıyla ilgili ihanet görüntülerini servis eden CHP'li Berberoğlu için fezleke hazırlanıyor. Meclis'e gidecek fezlekenin ardından dokunulmazlığının kaldırılması bekleniyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Nisan 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Berberoğlu'na fezleke yolda

Kemal Gümüş

Cumhuriyet gazetesinin manşet yaptığı MİT TIR'larına ilişkin ihanet görüntülerini Can Dündar'a servis ettiği ortaya çıkan CHP Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu hakkında casusluk suçu kapsamında fezleke hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Haziran seçimlerinden bir hafta önce yayımlanan MİT TIR'larıyla ilgili görüntüleri Berberoğlu'nun, Dündar'a servis ettiğine dair HTS kayıtları üzerinden önemli delillere ulaşmıştı. Dündar kitabında, görüntülerin 27 Mayıs 2015 günü öğleden sonra "Solcu bir milletvekili" tarafından kendisine getirildiğini yazmıştı. HTS kayıtlarını inceleyen savcılık, söz konusu gün ve bahsedilen zaman aralığında Dündar ile Berberoğlu'nun telefonlarının aynı noktadan sinyal verdiğini ortaya çıkarmıştı.

Öğleden sonra 14.32'de yapılan görüşmede Berberoğlu'nun telefonunun Cumhuriyet'in Şişli'deki binasına çok yakın bir noktadan sinyal verdiği, Dündar'ın telefonunun da Berberoğlu'na çok yakın bir noktadan sinyal verdiği belirlendi. Dündar ve Erdem Gül ile ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, 27 Mayıs 2015 günü öğlenden sonra Dündar ve Berberoğlu'nun yüz yüze görüştükleri, 14.32'de gerçekleşen 21 saniyelik telefon konuşmasının da görüşmenin öncesinde yaşanan yer bildirim anlamına geldiği kaydedildi. Mahkeme Başsavcı Vekili'nin yazısını dosyaya koydu.

MECLİS'E GİDECEK

Soruşturmadaki bu gelişme üzerine Berberoğlu hakkında yazılmaya başlanan fezlekenin tamamlandıktan sonra Meclis'e gönderilmesi ve ardından CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edilmesi bekleniyor.

SUÇÜSTÜ YAKALANINCA İTİRAF ETTİ

Görüntüleri Dündar'a servis ettiği tespit edilen Berberoğlu, suçunu itiraf ederek, "Siyasetçi ve eski bir gazeteci sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu üstlenmeye hazırım. Bu haber hangi gazeteciye gelirse yazılır, paylaşılır, basılır" dedi. Dündar'ın dinlenen HTS kayıtları üzerinden suçu tespit edilen Berberoğlu, telefonunun yasa dışı dinlendiği algısını oluşturarak gerçekleri saptırmaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber