Ak Parti kendi kalesine gol attı

TBMM Genel Kurulu'nda İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kanun tasarılarının önceki geceki görüşmelerinde, Ak Parti, muhalefetin, "açık oylama" talebi karşısında, yanlışlıkla kendi kalesine gol attı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti kendi kalesine gol attı

MUSTAFA İSTEMİ Ankara

Tasarının 6. maddesinin oylaması sırasında CHP, madde için, "açık oylama" yapılması ve açık oylamanın da elektronik sistemle gerçekleştirilmesi için önerge verdi. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, önergeyi oylamaya sundu. Muhalefet "kabul" oyu kullanırken, muhalefetin aksi yönde oy kullanmaya alışık iktidar grubu ise önergenin reddi yönünde el kaldırdı.

Bahçekapılı, elektronik sistemle oylamanın reddedildiğini açıklayınca, muhalefet sıralarında adeta "bayram havası" yaşandı. CHP, MHP ve HDP'li vekiller alkışlarla sonucu kutlarken, açık oylamanın reddedildiğini düşünen Ak Partili vekiller de benzer şekilde alkışlar ve esprili sataşmalarla muhalefete karşılık verdi.

Ak Parti grup başkanvekilleri, hükümeti temsilen Genel Kurul'da bulunan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın suratları asılırken, Bahçekapılı, dört partinin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi. Yapılan görüşme sonucu Genel Kurul'da daha fazla gerilim yaşanmaması için iktidar ile muhalefet uzlaşma yoluna gitti. Genel Kurul'un kapatılması, ertesi gün de açık oylamanın şekli konusunun yeniden Genel Kurul'da oylamaya sunulması formülüyle krizin aşılması benimsendi. Bunun üzerine Bahçekapılı ile grup başkanvekillerinin görüşmesi sürerken, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a mesaj gönderilerek hükümet sırasından kalkması sağlandı. Ardından Genel Kurul'u açan Bahçekapılı, komisyon ve hükümetin yerini almadığı gerekçesiyle birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber