Sığınmacı kadın ve çocukların 'gönüllü' melekleri

Ülkelerindeki savaştan kaçarak İzmir'de güç şartlarda yaşam savaşı veren Suriyeli kadınlar ve çocukları için Uluslararası Kadın ve Sağlık Birliği tarafından bir eğitim ve sağlık merkezi açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2016 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sığınmacı kadın ve çocukların 'gönüllü' melekleri

Gülcan Kaplan

Ülkelerindeki savaştan kaçarak İzmir'de güç şartlarda yaşam savaşı veren Suriyeli kadınlar ve çocukları için Uluslararası Kadın ve Sağlık Birliği (WAHA) tarafından bir eğitim ve sağlık merkezi açıldı.

Fransa merkezli olarak kurulan, dezavantajlı toplumlarda anne ve yenidoğan sağlığı konusunda gönüllü doktorlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunan Women and Health Alliance International (WAHA), Suriyeli sığınmacılara yönelik Yunanistan'da açtığı 4 merkezin ardından İzmir'de de Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği çatısı altında bir eğitim ve sağlık merkezi oluşturdu.

Merkezde gönüllü sağlık danışmanlığı hizmeti sunan Op. Dr. Hatice Karahan, savaş nedeniyle mağdur olan kadın ve çocuklara hizmet verebilmeyi amaçlayan birliğin, Türkiye'de de bir merkez açma isteğini dile getirmesi üzerine katkı sunmaya karar verdiklerini, birliğin henüz resmi makamlarca tanınma prosedürünün devam etmesi nedeniyle Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği çatısı altında faaliyete başladıklarını dile getirdi.

Merkezde kadınlara sağlık taramaları, psikolojik danışmanlık anlamında hizmet verildiğini, ayrıca Türkçe kurslarının düzenlendiğini bildiren Karahan, önümüzdeki süreçte ekibe çocuk doktoru, aile hekimi ve çocuklara müzikle terapi yapacak psikoterapistlerin de katılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber