Şura'nın katsayı kararı değiştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17. Milli Eğitim Şurası'nda, en fazla tartışılan, ?üniversiteye girişte katsayı uygulaması? ile ilgili komisyon kararı, Genel Kurul'da değiştirildi.

Genel Kurul, ?yükseköğretime girişte öğrencilerin liseden mezun oldukları alanın devamı niteliğindeki alanlara geçişlerinde mevcut katsayı farkının kaldırılması ve ek puan verilmesini? karara bağladı.

17. Milli Eğitim Şurası'nın öğleden sonraki Genel Kurulu'nda, üniversiteye girişte uygulanan katsayıyla ilgili komisyon raporunda yer alan önerilerin oylanmasına geçildi. ?Türk Milli Eğitim Sisteminde Kademeler Arası Geçişler Yönlendirme ve Sınav Sistemi? komisyonunun önerdiği, ?Tüm ortaöğretim öğrencilerinin ayrım yapılmaksızın, eşit şartlarda sınava girebilmeleri ve eşit şartlarda puanlamaya tabi tutularak, tüm üniversitelere girebilmeleri? ve ?Belli sınıflarda yapılacak merkezi olgunluk sınavları ile ortaöğretim başarı notunun belirlenerek, bunun üniversite giriş sınavlarına belli oranda katkıda bulunması? önerileri tartışılarak, değiştirildi.

Söz konusu önerilerin değiştirilmesine ilişkin Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Hamza Aydoğdu, Talim ve Terbiye Kurulu eski üyesi Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşegül Ataman ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Adnan Kulaksızoğlu önerge verdiler. Önergede, şöyle denildi:

?Yükseköğretime girişle ilgili olan katsayı ağırlıklı orta öğretim başarı puanı uygulaması pedagojik ve bilimsel değildir. Yükseköğretime girişte öğrencilerin orta öğretimden mezun oldukları alanın devamı niteliğindeki alanlara geçişinde mevcut katsayı farkının kaldırılması ve ek puan verilmesi; mesleki ve teknik eğitim okul kurumları dahil olmak üzere tüm orta öğretim kurumlarında ders ağırlığına göre, alan belirlemesinin yapılması aynı alanlardan mezun olan her türlü ortaöğretim mezunlarının eşit olarak yarışması benimsenmiştir.?

Genel Kurul'da oturumun başkanlığını yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu önergeyi oylattı ve önerge kabul edildi.

Çelik, önergenin yüzde 95 çoğunluk tarafından kabul edildiğini bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber