Güler: Elektrik konusu uzmanlar tarafından inceleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik konusunun tüm parametreleriyle ilgili uzmanlar tarafından incelendiğini belirtti.

Bakan Güler, ekonomiyi ilgilendiren bir konu olduğu için, elektriğe bir zam yapılıp yapılmayacağına, Devlet Bakanları Abdüllatif Şener, Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşerek karar vereceklerini bildirdi.

Türkiye-Moldova 4. Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantıları imzalanan sonuç protokolü ile sona erdi.

Güler, imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BOTAŞ'ın EGO'dan doğal gaz alacakları konusunda bir görüş birliğine varıldı mı?" sorusuna Galer, "Evet varıldı" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ana para dışındaki borçları ödemeyeceklerini belirtti ve (devlet ödesin) dedi" şeklindeki sözleri üzerine de Bakan Güler, Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve başarılı çalışmalarda bulunduğunu kaydederek, "Lütfen olayı iki tarafın mücadelesi gibi almayın" dedi.

BOTAŞ'ın EGO'dan alacaklarının bir kısmının, Gökçek'in belediye başkanlığından önce olduğunu, BOTAŞ'ın de kendi bakanlığının öncesinden borçları bulunduğunu anlatan Güler, şöyle konuştu:

"BOTAŞ ile EGO arasında 5,5 milyon YTL'lik bir dava konusu vardı. O davayı da BOTAŞ kazandı ve icra muamelesi yapıldı. Önceki gece ise ben, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 3'lü bir toplantı yaparak EGO'nun özelleştirilmesi konusunu görüştük. Ana kuralları ortaya koyduk. EGO'nun doğal gaz faaliyetlerinin yanı sıra otobüs faaliyetleri de var, dolayısıyla bir hesap ayrıştırması yapılması gerekiyor. Bununla ilgili yasa taslağını büyükşehir yapacak."

Yaptıkları başarılı çalışmalarla yaklaşık 4 yıldır elektriğe zam yapılmadığını, doğal gaz fiyatlarının ise en asgari düzeyde artırıldığını belirten Güler, "Şu anda Türkiye olarak elektrik ve doğal gazda AB'nin en ucuz ülkesi durumundayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber