Başbakan: Çelik yelek giymeyi reddettim

Başbakan çelik yelek giyerse Diyarbakır ile kucaklaştığında Diyarbakırlı eğer o çelik yeleği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Emin olun, Başbakanın canı herhangi bir polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ya da herhangi bir vatandaşımızın canından daha kıymetli değildir." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2016 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan: Çelik yelek giymeyi reddettim

'POLİS TEŞKİLATI MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞTIR'

Polis teşkilatından beklentilerini paylaşan Davutoğlu, polis teşkilatının milletin bağrından çıktığını, milleti temsil ettiğini ve milletin her kesimine hitap ettiğine dikkati çekti. Davutoğlu, "Bizim polis teşkilatımız, hiçbir şekilde milletten ayrı, milletten üstün, halkın üstünde bir güç kaynağı değildir. Halkın içinde halkla ifa edilen bir meslektir" ifadesini kullandı. Bazı devlet yapılarında polis, asker, jandarma gibi güvenlik yapılarının, belli bir kesimden, mezhepten, inançtan, etnik gruptan oluşabildiğini, o devletlerin güvenliği sağlamalarının da halkın bütününü kuşatmalarının da mümkün olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'nin çevresindeki bazı ülkelerde bu tür örneklerin açık şekilde görüleceğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "Bizim polis teşkilatımız ise kurulduğu andan itibaren bütün milleti kuşatmakta, bütün milleti temsil eder bir nitelikte vazifesine devam etmektedir" diye konuştu. Diyarbakır ziyareti sırasında, Nusaybin'de şehit düşen özel harekatçı Süleyman İyikol'un ailesini ziyaret ettiğini anlatan Davutoğlu, şehit İyikol'un aslen Diyarbakır Mazıdağlı bir Kürt ailenin çocuğu olduğuna dikkati çekti. Davutoğlu, İyikol'un eşi Zeynep'in ise Osmaniyeli bir Türkmen olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir Türkmen hanımı, bir Kürt yiğidiyle evlenmiş, birbirinden güzel iki çocukları var. Şehit haberini aldıklarında bu iki aile acıyı birlikte paylaşıyorlar. Osmaniye'den kalkan Zeynep'in ailesi, Diyarbakır'a gelip rahmetli Süleyman'ın ailesiyle acıyı paylaşıyor, et ve kemik gibi bütünleşiyorlar. İşte bu, bizim polis teşkilatımızın karakteristiğini, niteliğini gösteren çok çarpıcı bir örnek."

'BAŞBAKAN ÇELİK YELEK GİYERSE...'

İki polisin şehit edildiği Ceylanpınar'a gittiğinde kendisine birtakım risklerin bulunduğuna dair istihbarat bilgilerinin geldiğini belirten Davutoğlu, "O zaman gittiğimizde de yolda, sokakta şunu sordular 'Acaba Başbakan üzerinde ya da eşinin üzerinde çelik yelek mi var?' Diyarbakır'da da arkadaşlar 'Böyle bir tedbir alsak mı?' dediler. Başbakan çelik yelek giyerse Diyarbakır ile kucaklaştığında Diyarbakırlı eğer o çelik yeleği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Emin olun, Başbakanın canı herhangi bir polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ya da herhangi bir vatandaşımızın canından daha kıymetli değildir." diye konuştu. "Diyarbakırlıyı kucakladığımda çelik yeleği değil de yüreğimi hissetsin diye çelik yeleği giymeyi de reddettim" diyen Davutoğlu, hiçbir yurt içi ziyarette böyle bir tedbir alınmasını, kendi riskini de üstlenerek yapmayacağını söylediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber