5 Nisan 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 Nisan 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda, "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programına katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde "Google For Education" protokol imza töreni ve "Google Üniversite Seçimim" platformu tanıtımında yer alacak.

(Ankara/10.00)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin birinci yılı dolayısıyla Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya katılacak.

(Ankara/09.30)

4- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Adalet Komisyonu'nda Bilirkişi Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(15.00/15.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Hedef Türkiye Çalıştayı'na katılacak, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Media Laboratuvarı'nı, Forsyth Enstitüsü'nü, Harvard İnnovation Laboratuvarı'nı, Wyss İnstitute'yi ziyaret edecek, Harvard-Kocaeli Üniversitesi Değişim Programı Araştırmacı Ödülü sahipleri ile görüşecek.

(Massachusetts/Boston)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hollandalı yatırımcılarla bir araya geleceği CEO toplantısına katılacak, Rotterdam Limanı'nı ziyaret edecek, MÜSİAD tarafından gerçekleştirilecek akşam yemeğinde bulunacak.

(Rotterdam/Lahey)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Microsoft Ankara Zirvesi'ne katılacak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Ödül Töreni'nde yer alacak.

(Ankara/09.30/11.00)

4- TÜİK, 2014-2015 dönemine ilişkin bitkisel ürün denge tablolarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'da dördüncüsü düzenlenen Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ikili görüşmeler yapacak.

(Ramsar)

2- KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunacak.

(Lefkoşa)

3- TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu heyeti, Hollanda Gençlik Dairesi ve parlamentoda temaslarda bulunacak, Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Rotterdam)

4- Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki gerginlik ve diplomatik gelişmeler izleniyor. AGİT Minsk Grubu, krizi görüşmek üzere Viyana'da bir araya gelecek.

(Bakü-Erivan-Viyana)

5- Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bir araya gelecek.

(Paris)

6- İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılması için esirlerin aileleri tarafından oturma eylemi düzenlenecek.

(Ramallah)

7- Suriye'deki iç gelişmeler, geçici ateşkesin durumu, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Şair Behçet Necatigil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumla anılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Sadri Alışık, doğumunun 91. yılında mezarı başında, oğlu Kerem Alışık ve sanatçı dostları tarafından anılacak.

(İstanbul/12.00)

3- Türk sinemasının ünlü oyuncusu İzzet Günay için "Saygı Gecesi" düzenlenecek, sanatçının koleksiyonları bir sergiyle sanatseverlere sunulacak.

(İstanbul/19.30)

4- Yılmaz Güney, ölümünün 32. yılında, "Halkın Sanatçısı, Halkın Savaşçısı" belgeseli ile anılacak.

(İstanbul/20.00)

5- Fahir Atakoğlu, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Ali Sunal, Doğa Rutkay, Tuvana Büyükçınar ile merhum Attila İlhan, FMV Işık Okullarından ödül alacak.

(İstanbul/11.45)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, oynanacak iki maçla başlayacak. Bayern Münih-Benfica ve Barcelona-Atletico Madrid karşılaşmaları yapılacak.

(Münih/Barcelona/21.45)

2- Hentbolda Bayanlar Süper Lig play-off çeyrek final serisinde 2. maçları yapılacak. Ardeşen Gençlik-Üsküdar Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor-Genç Uşakspor ve Zağnosspor-İzmir Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları oynanacak.

(Rize/Antalya/Trabzon/17.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber