Meclis çimlerinin üçte ikisine 449 bin YTL harcandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç israf ve savurganlığı önlemek için çeşitli girişim ve icraatlarda bulunurken, son iki yıl içinde TBMM'de kapsamlı inşaat faaliyetine girişildi. Meclis'in 350 dönümlük yeşil alanının 230 dönümlük bölümünün otomatik sulanması için toplam 449 bin 744 YTL harcayan Meclis Başkanlığı, 18 çayocağının yenilenmesi için 41 bin, Çevre Bakanlığından kiralanan yeni binaya geçici olarak geçileceği için boşaltılarak yıkılacak binanın PVC pencereleri de 31 bin 100 YTL harcanarak yenilendi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, geçtiğimiz yaz aylarında TBMM kampüsündeki yeşil alanın neredeyse her tarafının iki ayrı zamanlamayla kazılması üzerine konuyu soru önergesiyle TBMM Başkanlığı'na sormuştu.

SULAMANIN TAHMİNİ MALİYETİ 685 BİN YTL OLACAK

Bülent Arınç adına önergeye yanıt veren TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Meclis kampüsü içindeki 350 bin metrekarelik yeşil alanın bilgisayar kontrollü otomatik sulama sistemiyle sulanması için iki ihale yapıldığını, üçüncü ihalenin de 2007'de gerçekleştirileceğini bildirdi. Projenin üç etaba bölündüğünü belirten Alptekin, ana bina ve halkla ilişkiler binası etrafındaki 40 dönümlük alan için 231 bin keşif bedelle çıkılan açık ihaleyi 126 bin 194 YTL bedelle Green Art firmasının aldığını bildirdi. 190 dönümlük alan için açılan ihaleyi de aynı firmanın 323 bin 550 YTL aldığını kaydeden Alptekin, 3.etap ihalesinin de 2007'de yapılacağın ifade etti, ancak tahmini bedeli hakkında bilgi vermedi. Alptekin'in verdiği bilgiye göre 2007'de de kalan 120 dönümlük alan için benzeri bir bedelin ortaya çıkması durumunda otomatik sulama sisteminin toplam maliyetinin yaklaşık 685 bin YTL yi bulması bekleniyor.

ALPTEKİN: YILLIK TASARRUF 500 BİN YTL OLACAK

Alptekin, otomatik sulama projesiyle gece sulaması yapılacağı için kuyu sularının daha fazla kullanılabileceğini, su dengesi bilgisayarla kontrol edilerek şebeke suyunun daha az harcanacağını, toprağın kireçlenmesinin önlenebileceğini, şebeke suyu ve personelden sağlanacak tasarrufun yıllık 500 bin YTL'yi bulacağını da vurguladı.

18 ÇAY OCAĞINA 41.4 BİN YTL

TBMM'nin HACCP standardı ve ISO 9001 belgesi aldığını anımsatan Alptekin, eskimiş ve hijyeni özelliklerini kaybetmiş çayocaklarının ısıtma, elektrik-su tesisatları, seramik, boya-badanalarının da bu kapsamda yenilendiğini ifade etti. Bir çayocağının yenilenmesinin 2 bin 300 YTL'ye malolduğunu belirten Alptekin, 18 çayocağının yenilenmesi ihalesini de Füzyon Yapı Malzemeleri şirketinin aldığını açıkladı.

31 BİN YTL HARCANARAK YENİLENEN BİNA YIKILACAK

Doktorluk binası olarak bilinen personel binasının PVC pencerelerinin de toplam 31 bin 100 YTL bedelle AFM firmasınca yenilendiğini kaydeden Alptekin, bu binadaki personelin de geçici olarak Çevre ve Orman Bakanlığından aylık 10 bin YTL'ye kiralanan Akay Caddesindeki tarihi binada çalışacağını anımsattı. Bu binanın 5 yıllığına kiralandığını, kira döneminin Ocak 2007'de başlayacağını belirten İsmail Alptekin, yıkılması gereken binanın 2004'te yapılan bakım onarım işlerinin malzemeler dışarıdan alınarak Meclis personelince gerçekleştirildiğini de açıkladı. Bu durumda yapılan 31 bin YTL'lik harcamaya bu bakım onarım masrafları da dahil edilmemiş oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber