Ebeveynlere 'ergen' uyarısı: İnatlaşmayın!

Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Karahan, ergenlik konusunda ailelere, "abartılı baskıcı ve tek yönlü davranılmamalı" uyarısında bulunuldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ebeveynlere 'ergen' uyarısı: İnatlaşmayın!

Betül OĞUZ / ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan, Diyanet'in Aile Dergisi'nde çocukların ergenlik dönemleriyle ilgili ailelere tavsiye ve uyarılarda bulundu. Karahan, ebeveynlerin ergenliğe geçiş yapan çocukları üzerinde abartılı baskıcı ve tek yönlü davranışlar sergilememesi gerektiğinin altını çizdi. Pek çok çocuk ve ailenin ergenliğe dair olumsuz bir öngörüye sahip olduğunu aktaran Dr. Fatma Bayraktar Karahan, "Bu dönemin sorunlu geçeceği, ebeveynle ergen arasında kaçınılmaz olarak sorunların yaşanacağına dair bu kabuller durumu çoğu zaman daha da zorlaştırmaktadır" açıklamalarında bulundu.

SAĞLIKLI DİN EĞİTİMİ

Karahan, şu tavsiyelerde bulundu: Ergenle inatlaşmadan onun bir birey olduğunun kabul edilmesi ve görüşlerine değer verilmelidir. Ergenlik döneminin en önemli destekçisi çocukken aldığı dengeli ve sağlıklı din eğitimidir. Bunun için ergen bireyin ahlaki olgunluğa erişmesi zorunludur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber