Karabük ve Ordu'daki FETÖ operasyonlarında 2 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 01:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük ve Ordu'daki FETÖ operasyonlarında 2 tutuklama

Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu
- Adliyeye sevk edilen 15 kişiden 2'si tutuklandı

KARABÜK (AA) - Karabük merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 13'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Zanlılardan B.G. ve B.Ç, tutuklandı.

"FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, örgüt adına usulsüz para toplamak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık, örgüt için izinsiz propaganda yapma, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla 2 Nisan'da Karabük'te 12, İstanbul'da 2, Kocaeli ve Zonguldak'ta birer olmak üzere 16 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Sorgulamaları devam eden zanlıların ifadeleri doğrultusunda dün Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği Başkanı A.R. ve N.Y. de gözaltına alınmıştı.

Ordu merkezli FETÖ/PDY operasyonu
- Adliyeye sevk edilen 2'si kadın 17 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ORDU (AA) - Ordu merkezli "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında İzmir, Rize, Erzincan, Ağrı ve Artvin'de gözaltına alınan 2'si kadın 17 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan S.Ş, R.M, H.Ç, K.K, B.Y, A.K, K.U, H.K, F.U, Ş.H, H.G, S.B, A.A, H.E, A.T, M.B. ve K.Y, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İkisi kadın 17 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adliye kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu zanlıların serbest bırakılması, adliye bahçesinde bekleyen yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Öte yandan, operasyon kapsamında 3 kişinin aranmaya devam ettiği bildirildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Nisan'da Ordu, İzmir, Rize, Erzincan, Ağrı ve Artvin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber