Tunceli'de PKK'dan hain saldırı: 1 er şehit

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik güçlerinin Diyarbakır ve Tunceli'de yaptığı arazi taramaları sırasında teröristlerle çatışma çıktı. Diyarbakır'daki olayda can kaybı yaşanmazken, Tunceli'de ise terör örgütü PKK militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 er şehit oldu.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerinin 5 kişilik terörist grubunu görmeleri ve dur ihtarında bulunmalarına karşılık PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından ateş açılması sonucunda kısa süreli çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucu herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Tunceli kırsalında devriye gezen asker ile terör örgütü PKK arasında çatışma çıktı. Halen devam eden çatışmada ilk belirlemelere göre, 1 er şehit oldu.

İstanbul Ümraniye - Çekmeköy beldesinde ise terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir terör örgütü mensubu yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Terörist hakkında gerekli adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Siirt'in Pervari İlçesi Beşan Yaylası bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında patikaya PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet personel mayını, 500 gram TNT, 1 adet elektrikli fünye tespit edilerek imha edildi. Yine aynı bölgede 1 adet roketatar mühimmatı ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bitlis'in Mutki İlçesi dağlık arazi kesiminde de bir sığınak içerisinde terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 2 adet Yaesu el telsizi bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber