Davutoğlu: Benim de evimin adresi beyan edilmiş

Davutoğlu "Benim de evimin adresi beyan edilmiş, sormuş olsalardı söylerdim. Misafir olmak isteyen varsa buyursun gelsin" diyerek ederek siber suçlarla mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Benim de evimin adresi beyan edilmiş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.Başbakan internete sızdırılan 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin olarak "Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyettle ele alıyoruz.Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin" dedi. Kendi bilgilerinin de internete sızdırıldığını söyleyen Davutoğlu "Benim de evimin adresi beyan edilmiş, sormuş olsalardı söylerdim. Misafir olmak isteyen varsa buyursun gelsin" diyerek ederek siber suçlarla mücadele edeceklerini de belirtti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Dün Binali Beyden konu ile ilgili bilgileri edindik. Bu konuda yapılamsı gereken çalışmalar konusunu da ele aldık. Kendilerinden bnu gelişmeye dair çalışmalar yapmasını istedik. Bütün vatandaşlarımız bu konuda gerekli herşeyin yapılacağından emin olmalıdır. Benim kişise verilerim ne kadar önemliyse bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri önemlidir.

Finlandiyalı yatırımcıları ülkemizde görmek istiyoruz. Finlandiya AB sürecinde bixe çok büyük destek oldu. Bizi aday olarak ülkelerin de başında gelmişti Finlandiya. Sayın Başbakan'a ve Finlandiya halkına Türkiye'den gelen sığınmacıları kabul ettikleri için de gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu sadece Ortadoğu'yu Avrupa'yı ilgilendiren bir konu değil insanlığı ilgilendiren bir konudur. Finlandiya ile koyduğumuz yeni hedeflerle birlikte daha ileriye gitmemiz gerekmektedir. Sizleri Türkiye'ye davet etmekten de büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte daha fazla turisti ülkemizde görmek istiyoruz.

Sığınmacı sorunu

Yasadışı sığınmacılar Ege adalarından ülkemize gelecektir. Bununla birlikte bizdeki sığınmazılar da Avrupaya gönderilecektir. Bu uygulamadan ile oldukça iyi sonuçlar aldık. Yasadışı sığınmacı sayılarındfa ciddi düşüşler elde ettik. Yasadışı göç kalmayana kadar bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu zor bir süreç Ege adalarında Türk yetkililer bulunmaktadır. Yunan adalarındaki önemli bir eksiklik olup olmadığına dair bir yorum getiremem ama kendi bölgemizde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bizler yeni sığınmacıları kabul ederken söz konusu sığınmacıların Suriyeli olup olmadıklarını ve bazı kriterle belirliyoruz. Aldığımız sonuçlara göre sığınmacılar gruplandırılarak ya kamplara alıyoruz ya da ülkelerine geri gönderiyoruz. Yunan yetkililer de sürecin sağlıklı işlemesi için de ellerinden geleni yapmaktadır.

Dokunulmazlıklar konusu

Dokunulmazlık konusunda ise tutumuzmuz nettir. Bu konuda çağrılarımız oldu. Bu konuda hiçbir geçikme olmaması için gerekli talimatı verdik. CHP'nin teklifi de yarın gelecek ister olumlu olsun ister olumsuz olsu derhal harekete geçeceğiz ve bu konudaki kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber