Aralarında öğretmenlerin de 10 kişiden 2'si tutuklandı

Erciş ilçesindeki operasyonda gözaltına alınan aralarında belediye meclis üyesi ve öğretmenlerin bulunduğu 10 kişiden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Aralarında öğretmenlerin de 10 kişiden 2'si tutuklandı

Erciş'teki terör operasyonda gözaltına alınan ve aralarında belediye meclis üyesi ile öğretmenlerin de bulunduğu 10 şüpheliden, 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından dolayı şüphelilere yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden H.Y'nin belediyesi meclis üyesi ve M.Y ile H.İ'nin de öğretmenlik yaptığının belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erciş ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda M.Y, M.D, M.S.G, B.Ö.Y, H.K, H.Y, A.İ, F.C, H.İ ve S.Ç, isimli şahıslar gözaltına alınmış olup, şüpheli şahıslardan F.K ve D.D isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bahse konu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli örgütsel dokümanlar kitap, dergi, gazete, not kağıtları, internet çıktıları ele geçirilmiştir. Ayrıca, gözaltına alınan H.Y isimli şahsın Erciş Belediye Meclis Üyesi, M.Y ve H.İ isimli şahısların öğretmen olduğu tespit edilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şahıslardan M.Y, M.D, M.S.G, B.Ö.Y, H.K, F.C, H.İ ve S.Ç isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmış, H.Y ve A.İ tutuklanarak ilimiz F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir."

Necat Hazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber