'Bu cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır'

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Keşir, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na sözlerini destekleyen vekillere ilişkin, " Bu cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır'

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine CHP'li bazı vekillerin desteğine ilişkin, "Cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır bu. Bugüne kadar bu anlamda yaptıkları tüm eleştirileri ya da tüm doğruları reddeden bir açıklamadır." dedi.

Ayşe Keşir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuşcağız Aile ve Yaşam Merkezinde yapılan komisyon toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ve bazı CHP'li milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarının hatırlatılması üzerine Keşir, dün CHP Genel Merkezinin önünde konuya ilişkin açıklama yaptıklarını anımsattı.

Keşir, "Cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır bu. Bugüne kadar bu anlamda yaptıkları tüm eleştirileri ya da tüm doğruları reddeden bir açıklamadır. Bugüne kadar bu alanda ne söyledilerse cinsiyetçilik, ayrımcılık, kadına karşı ayrımcılık konusunda her ne söyledilerse CHP onların hepsini tevil eden ve reddeden bir açıklama olmuştur, kendilerini yalanlamışlardır." diye konuştu.

"Bu tam bir ayrımcılık"

Gökçek de bir kadına yapılabilecek en büyük hakaretin yapıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İşin enteresan tarafı hep birlikte bazı bayan milletvekilleri olmak üzere bu ifadeye sahip çıktılar. Şunu sormak isterim, bu ifadeye sahip çıkan CHP'li bayan milletvekillerine, aynı ifadeyi ben kendileri için kullanacak olsam beni linç ederler mi etmezler mi? Sabahtan akşama kadar sokaklara dökülürler mi dökülmezler mi? Belediyenin önüne gelip beni protesto ederler mi etmezler mi? Bu tam bir ayrımcılık. Kadına karşı olan en büyük saygısızlık. Böyle bir ifadenin arkasına sığınmaya gerek yok. Tenkitin bir milyon türlü yolu var böyle bir ifadenin arkasına sığınmaya gerek yok."

Merve Yıldızalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber