50 milyon kimliğe 18 yaş incelemesi

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından yayınlanan haberde, bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandışının kişisel bilgilerini içerdiği iddiası Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
50 milyon kimliğe 18 yaş incelemesi

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Haberi ihbar kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Aytekin Canikli, soruşturmayı yürütmekle görevlendirildi.

Dökümü alındı

Bilişim uzmanları, kimlik bilgilerinin yayınlandığı internet adresindeki bilgileri CD'ye döktü. Uzmanların, yayınlanan kimlik bilgilerindeki isimlerle, 1 Kasım veya 7 Haziran seçimlerinde oy kullanan 18 yaşın üstündekilerin örtüşüp örtüşmediğini araştırdığı bildirildi. Araştırma sonucunda, sızdırılan kimlik bilgilerinin seçmen listeleri olup olmayacağının ortaya çıkarılacağı ve savcılığın bu kapsamda seçmen listelerini her seçimden önce seçime katılmaya hak kazanan siyasi partilerle de paylaşan Yüksek Seçim Kurulu ve Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü ile de yazışmalar yapabileceği belirtiliyor.

Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ da dün muş'ta yaptığı açıklamada, "Şu anda yayınlananlar içerisinde 18 yaşın altında isimler var mı, yok mu, bunlara bakılıyor.

Eğer 18 yaşın üstündeki isimlerden oluşuyorsa bu tartışmasız bir şekilde seçmen listesi anlamına gelir.

Bunu savcılık araştırıyor. Nasıl sızdı, veya ele geçirildi? Bunun da adli soruşturma sonunda ortaya çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber