'Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu son derece önemli'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terörün bitirilmesinin ardından gerekli güvenlik bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını belirterek, "Bölgedeki bu büyük potansiyeli turizm, ticari, sanayileşme potansiyelinin tekrar harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu son derece önemlidir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2016 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu son derece önemli'

Çelik, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte, yarın düzenlenecek Şanılurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlaması ve Bakanlar Kurulu programlarıyla ilgili partisinin milletvekilleri ve belediye başkanları ile toplantı yaptı.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra ilk kez Bakanlar Kurulunun başken Ankara dışında Şanlıurfa'da gerçekleşeceğini söyledi.

Şanlıurfa halkına verdikleri tüm sözleri biri hariç tamamını yerine getirdiklerini belirten Çelik, "Bunlardan biri tüm bakanların kente gelmesiydi. Yarın Bakanlar Kurulunun burada gerçekleşmesiyle bu sözümüzü de yerine getirmiş olacağız. Bu toplantının Şanlıurfa'da gerçekleşmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bu kararın alınmasında katkı sağlayan her kese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bakan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bütün bakanların yarın yapılacak Şanılurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamalarına da katılacağına işaret ederek, bu kutlamalarda Başbakanın Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası vereceğini ve bu madalya ile kentin kahramanlığının, bağımsızlığının, birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin bir kez daha dünyaya ilan edileceğini ifade etti.

Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa'da yapılmasının bölge için önemli olduğunu vurulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Toplantıda bölge ile ilgili konu başlıkla gündeme gelecek. Bölgede öncelikle fiziki şartların normalleşmesi noktasında yoğun bir çalışma var. İlgili arkadaşlarımız bu rahabilite, fiziki olumsuzlukların ortadan kaldırılması konusunda görevlendirilmiş bulunuyor. Terör belası buradan def edildikten sonra gerekli güvenlik önlemleri milimetrik alınacak ve bölgedeki bu büyük potansiyeli, turizm, ticari, sanayileşme potansiyelinin tekrar harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu son derece önemlidir. İnşallah Şanlıurfamızda oteller dolacak, 3 sanayi bölgemizi devreye sokacağız."

Mehmet Fatih Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber