İlçelerdeki sağlık kurumları birleşiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ilçelerde bulunan sağlık kurumlarını tek çatı altında birleştirecek. Bakanlık, nüfusu hızlı değişen yerlerde sağlık hizmetlerini tek merkezden planlamayı düşünüyor.

Bunun için yönerge çıkaran bakanlık, ilçelerde bulunan en kapsamlı sağlık kurumunu 'Entegre İlçe Hastanesi'ne çevirecek. İlçede bakanlığa bağlı diğer kurumlar da bu hastaneye bağlanacak.

Entegre İlçe Hastanesi, bakanlıkça belirlenecek. Hastane bünyesinde koruyucu sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, doğum, ana çocuk sağlığı hizmetleri, ayaktan ve yatarak tıbbi ve cerrahi müdahale, muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile çevre sağlığı, adli tabiplik ve ağız diş sağlığı hizmetleri ile benzeri hizmetlerin verilmesi şartı aranacak. İlçe merkezinde bulunan Sağlık Merkezi, Verem Savaş Dispanseri, Sağlık Ocağı, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu gibi sağlık kuruluşları da hastane hizmetleri ile birleştirilecek. Entegre İlçe Hastanesi Baştabibi aynı zamanda Sağlık Grup Başkanlığı görevini de yürütecek. İlçe merkezinde bulunan mevcut sağlık birimleri bina, araç, gereç, malzeme ve personeli ile beraber Entegre İlçe Hastanesi'ne devredilecek. Entegre İlçe Hastaneleri tarafından verilecek temel sağlık hizmetleri için gerekli olan ilaç, serum, aşı gibi ihtiyaçlar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, diğer ihtiyaçları ise hastane döner sermayesi tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber