Bakan Celik: YÖK aklıselimse şura kararlarına direnmez

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan meslek liselilere ?alanlarında katsayı ayrımı olmadan devam? kararının uygulaması için, ?YÖK aklıselimse uygular? dedi.

Bakan Çelik, Kanal 7'de katıldığı İskele Sancak programında Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını cevapladı. Türkiye'de 90-100 bin civarında imam hatipli öğrenci olduğunu belirten Çelik, ?20 milyon öğrenci var ve tüm öğrencilerin kaderi bu 90 bin öğrenci üzerinden yapılıyor. Bu üzücü. İmam hatip okullarıyla kafasını bozan bazı insanlar dönüp dönüp aynı şeyi yapıyorlar. Din üzerinden siyaset yapmak iğrenç bir şeydir. Belirli gruplar Şura'yı gölgelemek istediler? dedi.

KORKULACAK BİR ŞEY YOK

1999'da başlatılan meslek liselilere ÖSS'de katsayı mağduriyetini getiren uygulamanın bir şura kararı olmadığına vurgu yapan Çelik, ?1999'da dönemin YÖK Başkanı arkadaşlarıyla bir toplantı yaptı ve katsayı uygulamasını getirdi. YÖK eğer aklıselimse bu şura kararını uygular. Eğer demokrasiye inanılıyorsa, tüm eğitimciler bu şurada kararını vermiştir herkes. Ve YÖK isterse şu an hiçbir sınav yapmadan bu karar hayata geçer? dedi. Katsayı ayrımının sonlandırılmasının korkulacak bir tarafı olmadığını ifade eden Çelik, ?Katsayıyı kaldırın ne olur? Meslek liselilerin üniversiteye girme oranı yüzde 2'dir. Bunun için bu kavgaya değer mi? Kaldı ki bizim getirdiğimizle bu yüzde 1 artacak. Çünkü alanları dışında her bölüme gidemeyecek. Motor bölümü mezunu mühendisliğine de gidebilecek. Ama hukuk okuyamayacak? dedi.

OKS kaldırılacak

OKS'nin yeni müfredatla birlikte kaldırılacağını belirten Çelik, ?Test çözen tost yiyen bir nesil ortaya çıktı? diyerek de ÖSS'yi eleştirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber