DAEŞ CIA'ya hizmet ediyor

CIA eski çalışanı Elizabeth Murray ezber bozacak açıklamalarda bulundu: "DAEŞ'i tamamen CIA üretti" diyemem ama DAEŞ, CIA'nın çıkarlarına hizmet ediyor. Ortadoğu'daki savaşın nedeni ise derin ABD'nin silah ve petrol bağımlılığıdır

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAEŞ CIA'ya hizmet ediyor

Amerikan gizli servisiCIA'nın eskigörevlilerinden olanElizabeth Murrayönceki gece aHaber'deyayınlanan Yaz-Bozprogramında önemliaçıklamalarda bulundu.DAEŞ'in CIA'yahizmet ettiğini söyleyendeneyimli ajan Batı medyasının Türkiye veCumhurbaşkanı Erdoğan'la uğraşmasınınise komik olduğunu söyledi.İşte o açıklamalar: Birçok ABD'lininOrtadoğu'daki Amerikan müdahalelerindenhaberi yok. Bizden özgür olduğumuz içinnefret etmiyorlar. Müslüman dünyasınınABD'ye kızgınlığının sebebi CIA'nın buülkelerde gerçekleştirdiği darbelerdir. Onyıllardır devam eden ABD müdahaleleri,1970'lerde Taliban'ın eğitilmesi, ElKaide'nin kuruluşuna yardım ve bugünDAEŞ... Bütün bunlardan kim kar ediyor?Ortadoğu'daki terörden sadece silahbaronları kazanç sağlar.

PKK'YA AMBARGO UYGULAYIN

"DAEŞ'i tamamen CIA üretti" diyemem ama DAEŞ, CIA'nın çıkarlarına hizmet ediyor ve bu işte İsrail'in de parmağı var. Kürtler ile olan meseleye de bırakalım Türkiye karar versin. Dış istihbarat teşkilatlarının sürece dahil olmasına izin vermeyelim. Terörü tek tek terörist vurarak bitiremezsiniz. Terör bataklığını kurutmak gerekiyor. Yani silah desteğini kesmek... PKK ve YPG'ye silah sevkiyatı için ambargo konulması taraftarıyım.

SİLAH TÜCCARIDERİN DEVLET

ABD'dekiderin devletin başkanının kim olduğunun önemi olmaksızın ortada bulunan çıkar ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bence derin devlet, bu savaşlar ile zenginleşen silah tüccarları ve kurumsal askeri firmalardan oluşan karmaşık bir yapı. 2013'te bir İsrail bakanı Suriye'deki karışıklık için "En iyi çözüm, çözümsüzlüktür" demişti. Çünkü onlar ortada başka bir Suriyeli kalmayana kadar tüm Suriyeliler'in birbirini öldürmesinden oldukça memnun. Bu aynı zamanda silah üreticileri için ve ABD'deki derin devlet için de çok karlı bir iş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber