İşte Bakan Koç'u kızdıran kadın

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Koç'u bile çileden çıkartan 'imam skandalına' neden olan eski Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar, 'İmamı benim bulmam gerekmiyordu. Ben suçlu değilim' dedi

TERCÜMAN'IN ortaya çıkarttığı 'EMITT Fuarı'ndaki imam skandalı' büyük ilgi gördü. İstanbul'daki EMITT Fuarı'na katılan Hatay ekibinin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un aralarında bulunduğu davetlilerin karışısına 'sahte imamlar' çıkarması, şaşkınlıkla karşılandı. Yaptığımız araştırmalar, dürümcü, turizm müdürü ve dernek başkanının sırayla imam olduğu skandala, 'geçirdiği soruşturma sonucu' geçen nisan ayında görevden alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar'ın sebep olduğunu ortaya koydu.

Benim suçum başka

Ankara'ya 'Strateji Geliştirme Uzmanı' atanan ve Diyanet'ten imam istemeyerek skandala neden olan eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar, Tercüman'a 'Özrü kabahatinden büyük' bir açıklama yaptı. Hatay'daki evinden ulaştığımız Çakar, 'Suçlu ben değilim. Ben, bu sebepten değil, 'görevi kötüye kullanmak suçundan' görevden alındım. Fuar'a Hatay Valiliği ve Turizm Tanıtma Derneği'nin katkılarıyla iştirak ettik. İmamı onların bulması gerekirdi' dedi. Dün Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Tercüman'da yayınlanan bu haber üzerine, Çakar hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Siyasileri de kandırdılar

İşte, 'komedi' içerikli filmlere konu olacak skandalın gelişimi:

Turizm pastasından hak ettiği kazancı elde etmek isteyen Türkiye, 2002 yılında Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMITT) devreye soktu. Devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan tanıtım fuarı geçen 5 yıl içerisinde genişledi ve haklı bir ün kazandı. İç ve dış katılımcıların ilgisini kazanan fuara bu yıl ise 50 ülkeden bin 500 katılımcı iştirak etti. Çok sayıda ülke ve ilin kendisini tanıttığı fuarın şubat ayında yapılan açılışını 'uyumasıyla ünlü' Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yaptı. Açılışa Bakan Koç'un yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan ve Endonezya Turizm Bakanları, pek çok ilin valisi, İl Kültür Turizm Müdürleri, çok sayıda konsolos, büyükelçi ve yabancı ülke temsilcileri katıldı. Binlerce vatandaşın ziyaret ettiği fuarda, yerli ve yabancı standlar büyük ilgi topladı.

Hoşgörü fotoğrafı

EMITT'e 2 yıldan beri katılan Hatay standı ise 'Hoşgörü' skandalının kahramanı oldu. Hatay ekibi İstanbul'a geniş bir temsilci ile geldi. İskenderun İlçe Turizm Müdürü Hüseyin Aytaç Güngör, Hatay Turizm Derneği Başkanı Metin Kışlıoğlu, Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüzler, Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogil ve ismi öğrenilemeyen künefe ustasının da bulunduğu ekibin liderliğini ise Turizm İl Müdürü Aysun Çakır yaptı. Fuarın açık kaldığı süre içerisinde tanıtımını yapan ekip, imam eksikliğini ise 'nöbetleşe imam' uygulamasıyla giderdi. Sırayla sırtlarına cübbe, başlarına da sarık geçiren temsilciler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la bir araya gelip sohbet etti. Bununla da yetinmeyen ve aralarında kadayıf ustasının da bulunduğu sahte imamlar, katılımcıların arzusuna uyarak 'Hatay' yazılı stand önünde Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüzler ve Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogil ile 'Hoşgörü' fotoğrafı çektirdiler. İmamlar nerede görev yapıyorsunuz sorusunu da, 'Sermaye Camii İmamı Metin Efendi' diye cevapladılar.

Bu işgüzarlık benim kabahatim olamaz

EMITT-2006 Turim Fuarı açılışında imam kıyafeti giymiş Turizm il ve ilçe müdürlerinin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a imam diye tanıştırılarak fotoğraf çekilmesi olayına yanıt geldi. Ankara Temsilcimiz Metin Özkan'ın sorularını yanıtlayan Bakan Koç, 'Yanımıza gelen birçok insan benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Vatandaşın bu talebine hayır diyebilme şansım var mı? Kaldı ki, resim çektirmek için GBT ( Genel Bilgi Toplama ) kaydını mı isteyeyim. Kontrolüm dahilinde olan hiçbir konuda kimsenin beni kandırması mümkün değildir' dedi. Koç, fuarda çekilen fotoğraf için de, 'Bazı arkadaşların yaptığı işgüzarlığı benim kabahatimmiş gibi gösterilmesinden üzüntü duydum. Fotoğraftaki arkadaşları araştırıyoruz. Hatası olan sorumlular hakkında yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber