'Mesele anayasayı değiştirmek değil saygı duymaktır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin olarak, "Anayasaya uymadığını söyleyen ve uymayacağını söyleyen bir cumhurbaşkanı var. Mesele anayasayı değiştirmek değil, mesele değiştirdiğiniz anayasaya saygı duymaktır" dediği öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mesele anayasayı değiştirmek değil saygı duymaktır'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Sakarya'da önceki gün yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun başkanıyla basına kapalı toplantıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun, "Ülke zor dönemden geçiyor. Benimle aynı fikri paylaşıp paylaşmamanız hiç önemli değil. Önemli olan değerli düşüncelerinizdir. Ben bunları öğrenmek ve ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik içinde nasıl hareket edebiliriz diye bu toplantıyı yapıyorum. İstediğiniz soruları sorun" dediği öğrenildi.

Yeni Anayasa tartışmaları ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasına yönelik sorular üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Anayasadaki değişikliklerin kader belirleyici değişiklikler olmadığını düşünüyoruz. Çünkü anayasaya uymadığını söyleyen ve uymayacağını söyleyen bir cumhurbaşkanı var. Mesele anayasayı değiştirmek değil, mesele değiştirdiğiniz anayasaya saygı duymaktır" dediği ifade edildi. Kürt sorununun çözümü konusunda üçüncü bir yol önerdiklerini ve parlamentoyu esas alan bir düzenleme talep ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunun çözülmemesi için hiçbir neden yoktur. Ancak bunun için hukukun işliyor olması gerekiyor. Ne yazık ki Türkiye'de şu anda hukuk işlemiyor. Sorunu siyasilerin çözmesi gerekiyor. Siyasileri dışlayan çözüm Türkiye'yi kaosa sürükler" ifadesini kullandı.

'Sormak gerekiyor'

Toplantıda Ak Parti'ye yakın bir STK'nın başkanının, "Size göre paralel devlet var mıdır?" sorusuna da Kılıçdaroğlu'nun "Böyle bir devletin varlığından söz ediliyorsa bunlarla işbirliği yapanlara şu soruyu sormak gerekiyor: Neden bunca yıldır berabersiniz?" yanıtını verdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber