Devlet töre cinayetinden korktu, kızı şehire kaçırdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 04:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ilıcak Köyü'nün Belliyurt mezrasında ikamet eden, resmi kayıtlarda yaşı 11 göründüğü halde gerçekte 20'li yaşlarında olduğu sanılan Z.Ç., amcasının oğlu M.Ç. ile yaşadığı yasak ilişki sonrasında hamile kaldı. Naile Erdaş isimli kızın yaklaşık bir ay önce benzer bir durumdan dolayı töre cinayetine kurban gitmesi genç kızı endişelendirdi. Z.Ç. töre cinayetine kurban gitmemek için Alo 156'yı arayarak jandarmadan yardım istedi.

Bunun üzerine köye giden jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra kızı evden alarak Başkale Devlet Hastanesi'ne getirdi. Hastanede yapılan muayene ve kontrollerde genç kızın 3.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Resmi kayıtlarda 11 yaşında görünen genç kızın, kemik testi sonucu 18-20 yaşlarında olduğu belirlendi.

AİLEYE VERİLMEDİ

Bir gün boyunca hastanede jandarma nezaretinde müşahade altında tutulan genç kız, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede, amcasının oğlu M.Ç. ile yasak ilişkiye girdiklerini söyledi. Genç kız ilçede bir süre önce yaşanan töre cinayetinden sonra benzer durumu yaşamamak için jandarmadan yardım istediğini belirterek, kendisinin ailesine teslim edilmemesini istedi. Genç kız, yasak ilişkide bulunduğu amcaoğlu M.Ç.'nin kendisini birkaç kez ailesinden istediğini ancak bunun olumsuz sonuçlandığını ifade etti. Genç kızın evinden alınmasından sonra ilçeye gelen ailesi savcılığa çıkarak kızlarını geri almak istedi. Savcılık Naile Erdaş olayında yaşadığı tecrübe ile genç kızı korumaya alarak ailesine teslim etmedi. Z.Ç. Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Amcaoğlu M.Ç. ise jandarma tarafından önce gözaltına alındı ancak Z.Ç.'nin ailesinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber