Demirtaş'a, 'Oy alırken neden söylemedin?' tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim barajı sıkıntısını yaşadığı dönemlerde barış çocuğu rolü oynayarak Bağdat Caddesi, Nişantaşı gibi bölgelerden oy aldıktan sonra bugün "Türkiye Partisiyiz derken tek vatan, tek millet, tek dil mi vaat ettik" demesi, tepki topladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Nisan 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'a, 'Oy alırken neden söylemedin?' tepkisi

Yazar Ümit Fırat, Demirtaş'ın bunları vaat etmediğini ifade ederek, "Oy alırken bunları neden söylemedin. İnsanların öteki türlüsüne inanmasına izin verdin. Doğruyu açıklamıyorsan o zaman anlaşılan şeyden de sen sorumlusun. Vaktinde söyleyecektin. İnsanları kandırmış oldunuz. Kaldı ki bu Türkiyeli olma sözünü Öcalan söyledi şimdi sen ona da karşı çıkıyorsun" dedi.

Kürt sorunu uzmanı Yazar Enver Sezgin ise Demirtaş'ın söylediklerinin HDP'nin kuruluş amacına aykırı olduğunu belirterek, "Öcalan, HDP'yi bir Türkiye partisi olsun diye kurdu. Onlar da 7 Haziran seçimleri döneminde Kazılçeşme'de Türk bayrağı ile miting yaptı" dedi. Sezgin, şöyle konuştu: "Şimdi çıkmış 'Tek vatan mı dedik' diye soruyor. O zaman o Türk bayraklarını niye taşıdınız. DBP, Güneydoğu'da özerklikle ilgili konularda çalışacak HDP de Öcalan'a göre Türkiye'nin değerlerinde ortak olacaktı. Bugün bunu yapmayan HDP nasıl varlığını sürdürecek. Demirtaş, bu yalpalamayı hendeklerde de yaptı. Önce 'Hendek yanlış' dedi ama yediği baskıya dayanamadı. Şimdi de aynı siyaseti sürdürüyor."

DEMİRTAŞ'A SUÇ DUYURUSU

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Attar, Demirtaş hakkında "devlete karşı savaşa tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla savcılığa başvurduğunu kaydetti. Attar, dilekçesinde Demirtaş'ın Rusya ziyaretindeki tutum ve ifadeleri ile Azerbaycan'ın Karabağ'daki operasyonlarına yönelik sözlerine de yer verildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber