YİBO ve PİO başvurusunda bulunanların 1780'i imam hatipe yerleştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) Sınavsız Ortaöğretim Başvurusu"nda bulunup, tercihi dışında başka bir okula yerleştirilen 2 bin 550 öğrenciden bin 780'i imam-hatip liselerine yerleştirildi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YİBO ve PİO dışında kalan ilköğretim okullarından yatılı okullara başvuruların, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile yapıldığını söyledi.

Bu sınavda adayların "Tercihim dışında boş kontenjanı bulunan herhangi bir okula yerleştirilmek istiyorum" şeklinde bir seçim haklarının bulunmadığını dile getiren Çelik, bu nedenle bu sınav sonucunda herhangi bir yatılı okula yerleşemeyen adayların başka bir yatılı okula yerleştirilmediğini kaydetti.

Bakan Çelik, YİBO ve PİO'lardan mezun olan öğrencilerin bu sınav dışında, öğrencilerin sınavsız olarak diploma notuna göre atanmasını öngören, "YİBO ve PİO Sınavsız Ortaöğretim Başvurusu" yapma haklarının da olduğunu bildirdi.

Bu başvuruda bulunup tercihlerine yerleşemeyen öğrencilerden "Tercihim dışında boş kontenjanı bulunan herhangi bir okula yerleştirilmek istiyorum" seçeneğini işaretleyen 14 bin 756 adaydan 2 bin 550'sinin rastgele yerleştirme yöntemi ile başka bir okula yerleştirildiğini ifade eden Çelik, 2 bin 550 öğrenciden bin 780'inin imam-hatip liselerine yerleştirildiğini belirtti. Çelik, "Öğrencilerin özellikle herhangi bir ortaöğretim okuluna yerleştirilmesi söz konusu değildir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, 426 kontenjanlık 8 okulun, Ortaöğretim Kurumları Sınavının (OKS) 2. tercih döneminde tercih yapılacak okullar arasına konulduğunu kaydetti.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında bakanlığa bağlı bin 63 pansiyon bulunduğunu

ve bu pansiyonlarda 134 bin 474 öğrenci kaldığını ifade eden Bakan Çelik, 21 bin 272 yatağın da boş kaldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber