Kaymakamın eğitim seferberliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'ın Tercan İlçesi Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçede eğitim seferberliği başlattı. Köy ve mezraları tek tek dolaşarak çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna eden Kaymakam Akkoyun, 20 günde 4 öğrenciyi okula kazandırdı. Gittiği yerlerde köylülerin sorunlarını da gideren Kaymakam Akkoyun, ?Öncelikli hedefim tüm çocukların okula gitmesini sağlamak? dedi.

Karaman'ın Ermenek İlçesi Kaymakamı iken, 20 gün önce Tercan Kaymakamlığı'na atanan evli ve bir çocuk babası Tuncay Akkoyun, kısa sürede bölge halkının sevgisini kazandı. İlçede eğitim çalışmalarını düzenli biçimde yürütmek için Tercan Milli Eğitim Müdürü, bir şube müdürü, 2 okul müdürü ve 2 öğretmenden oluşan bir ?eğitim komisyonu' kuran Kaymakam Akkoyun, çocuklarını okula göndermeyen ailelerin tesbiti için çalışmalarını hızlandırdı. Tercan'a bağlı 70 köyden 20'sini tek tek dolaşarak çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalışan Kaymakam Akkoyun, bu süreçte hem 4 öğrenciyi okula kazandırdı, hem de sorunlarını dinlediği köylülere yardımcı oldu.

?ÖNCE EĞİTİM'

Türkiye genelinde eğitimle ilgili yapılan tüm kampanyalara rağmen bölgede halen çocuklarını okula göndermeyen ailelerin bulunduğunu belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, sorunun çözümü için sürekli mesai harcanması gerektiğini dile getirdi. Bölge halkının birebir görüşmelerde ikna olabildiğini ifade eden Kaymakam Akkoyun şunları söyledi:

?Göreve gelir gelmez bölgedeki eğitim durumunu mercek altına aldım. Milli Eğitim, Emniyet ve jandarmadaki arkadaşlarımla birlikte çalışıp, görev sürem boyunca bu işi bitirmeyi amaçlıyorum. Bir çocuğun bile okula gitmesini sağlamak bence önemlidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber