TBMM Genel Kurulu bu hafta da fazla mesai yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu bu hafta da fazla mesai yapacak.

TBMM Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine AK Parti, çalışma saatleri ile bazı kanun tasarı ve tekliflerinin gündemin ön sıralarına alınması konusundaki grup önerisini Genel Kurula getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul bugün 23.00'e kadar, 22 Kasım Çarşamba günü 14.00-23.00, Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, Avukatlık Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, Kimyasal Silahların Üretilmesi, Geliştirilmesi ve Kullanımının Yasaklanmasına İlişkin Uluslararası Anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı ile Darülaceze Müessesinin Kuruluşu Hakkında Kanunda değişiklik öngören kanun tasarısı gündemin ön sıralarına çekildi.

AK Parti grup önerisine göre, TBMM Genel Kurulunda yarın gençler ve çocuklar arasında artan şiddet eğilimlerinin önlenmesine ilişkin beş Meclis Araştırma önergesi birleştirilerek görüşülecek.

Genel Kurulda, CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek ve arkadaşlarının cemevilerinin de ibadethane sayılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması ile CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun kredi kartları faizlerinin belirlenmesinde Merkez Bankasının devre dışı bırakılmasını öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerileri ise kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber