Turizm paketi genişliyor

Hükümet, Antalya ve Muğla'da başlattığı turizm sektörü istihdam paketinin kapsamını genişletmek için düğmeye bastı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Nisan 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizm paketi genişliyor

Turizm destek paketinden yararlanmak isteyen Egeli turizmcilerin çağrısı Meclis gündemine de damgasını vurdu. Paketin, mevcut haliyle bölgeler arasında haksız rekabete yol açacağını savunan turizmciler, istihdam ve uçak konularında verilen desteklerden yararlanmak istiyor. Turizm sektörü çalışanlarına yönelik maaş ve prim desteğinin turizmin yoğun olduğu Ege illerinde de uygulanması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, paketin genişleyeceğine dair ilk sinyali verdi. Bakan Soylu, Antalya ve Muğla'daki otellerde çalışan ve sezon bitiminde işten çıkarılan yaklaşık 45 bin kişinin, 9 ay istihdam edilmesi durumunda kalan 3 aylık maaşı ve sigorta primini İŞKUR'un ödeyeceğini hatırlattı.

ÜZERİNDEÇALIŞIYORUZ

Soylu Aydın, İzmir ve diğer illerle ilgili de değerlendirme yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Toplam maliyeti 260 milyon TL olarak hesaplanan desteğin kalifiye personel kaybını önleyeceği belirtiliyor.

'KANAL'A 15 MİLYAR

Önceki gün Meclis'te görüşülen Torba Yasa'yla, Kanal İstanbul'la ilgili düzenlemeler de kabul edildi. Dev projeye ilk kazmanın 2016 yazında vurulması planlanıyor. 15 milyar dolarlık projede 500 bin nüfuslu 2 şehir yapılacak. Yasal düzenlemeyle proje hızlandırılacak.

HAZAL ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber