Savunma sanayiine üniversite desteği

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde bulunan ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, ROKETSAN milli şirketler ile Yıldız Teknik Üniversitesi( YTÜ) arasında 'Araştırma Yetiştirme Programı' anlaşması imzalandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Nisan 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma sanayiine üniversite desteği

Gerçekleştirilecek Proje kapsamında, YTÜ öğrencilerinin lisansüstü tezleri savunma sanayi şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek ve üniversite öğrencileri savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.

HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Araştırmacı yetiştirme programı kapsamında yetiştireceğimiz ilim ordumuzla birlikte savunma sanayi alanında yeni projeler geliştirileceğini belirten Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, "Geliştirdiğimiz Altay tankı, atak helikopteri ya da insansız hava araçlarını geliştirerek seri üretime geçip dünyaya sunacağız" dedi. Gerçekleştirilen projelerin hepsinin bir zamanlar hayal olduğunu söyleyen Tüfekçi, Biz inançlarımız doğrultusunda hedeflerimize ulaşmak adına doğru yolda ilerlediklerini kaydetti. Tüfekçi," Üniversite öğrencilerimizi ilim ordumuza dahil ederek daha güçlü bir savunma sanayi kurma yolunda önemli adımlar atacağız" şeklinde konuştu.

Yahya Kemal Uzun, Fatih Özer 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber