'Zabıt katibi'nin 211 yıla kadar hapsi isteniyor

Aldıkları ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını çaldıkları araçlara takarak sahte evrakla sattıkları iddiasıyla tutuklanan, aralarında adliyede zabıt katibi olarak çalışan Emre S.'nin de bulunduğu 5 kişi hakkında 211 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Zabıt katibi'nin 211 yıla kadar hapsi isteniyor

ARAÇLARIN ŞASİ NUMARALARI DEĞİŞTİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2014-2015 yıllarında şüphelilerin İstanbul'da ağır hasarlı araçları satın aldıkları, bu araçların marka ve modeline uyan başka araçları da çalarak, bunların motor ve şasi numaralarını satın alınan ağır hasarlı araçlara taktıkları anlatıldı.

ZABIT KATİBİ KENDİNİ SAVCI OLARAK TANITTI

"Change" yapılmak suretiyle bu araçların üçüncü kişilere satıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede şüphelilerden Muhammet S.'nin adliyeye getirildiği sırada, polislerin yanında çevredeki arkadaşlarına ve akrabalarına, "Emre'ye ve karısına söyleyin, bu durumdan haberi olsun!" diye bağırdığı; Emre S.'nin ise yapılan araştırmada adliyede çalışan zabıt katibi olduğu vurgulandı.

İddianamede, Emre S.'nin vatandaşlara kendini savcı olarak tanıttığı, çok sayıda "change" araç alım satım işlerine karıştığı ve şüphelilerle yakın ilişki içerisinde bulunduğunun tespit edildiği dile getirildi.

PARK HALİNDEKİ ARAÇLAR ÇALINDI

28 şikayetçi ve 15 suç eyleminin bulunduğu belirtilen iddianamede, zanlıların bazı park halindeki araçları çalarak şasi numaralarını değiştirmek suretiyle "change" yaptıklarını, bazı araçları ise şikayetçilere para ödemeden noterden satışını yaptırarak kaçırdıkları kaydedildi.

Şüphelilerin suçlamayı kabul etmediği ifade edilen iddianamede, zanlıların ticari amaçlı ağır hasarlı araçları alıp tamircilere yaptırarak üçüncü kişilere satmak suretiyle kazanç elde ettiklerini söyledikleri belirtildi.

211 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, tutuklu olan 5 kişi hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık", "Hırsızlık", "Mala zarar verme", "Sahtecilik" ve "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.

Her şikayetçi için şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmasını isteyen savcılık, zabıt katibi Emre S.'nin toplam 72 yıldan 211 yıl 2 aya, Kemal İlker S., Yunus D. ve Muhammet S.'nin 63 yıldan 184 yıl 8 aya, Ahmet Ç.'nin ise 54 yıldan 158 yıl 4 aya kadar hapsini talep etti.

Arzu KAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber