Müdüre ?yandaşlarına kıyak' soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'nın Sarayönü İlçesi'nde, dar gelirli 200 öğrenciye nakit olarak verilmesi gereken 160'şar YTL'lik yardımı, imza karşılığı teslim etmiş gibi gösterip, öğrencilere kendi akrabalarına ait mağazalardan kıyafet aldırdığı öne sürülen Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Gazi Özdemir hakkında Valilik soruşturma başlattı. İlçedeki esnafın şikayet dilekçesi üzerine Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, olayın soruşturulması talimatını verdi.

Soruşturmayla ilgili görevlendirilen Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Abdullah Etil, ?Dosya sayın valimizin imzasının ardından, bu sabah elime ulaştı. Zaman geçirmeden olayı soruşturmaya başladık. Şikayetçi esnafla görüşüp, iddiaları dinleyeceğiz. Olayla ilgili tüm tarafların ifadesini aldıktan sonra soruşturmayı en geç 1 ay içinde tamamlayacağız? dedi.

Parayı elden dağıtmaması için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özdemir'e talimat verdiği iddia edilen Sarayönü Kaymakamı Mehmet Emin Bilmez hakkında ise şikayet bulunmadığı için soruşturma açılmadı.

Sarayönü esnafı, Valiliğe verdiği şikayet dilekçesinde Özdemir'in 32 bin YTL'lik alışverişin büyük bölümünü akrabaları, AKP İlçe Başkanı Kazım Demir, kardeşi Hacı Demir ve MHP İlçe Başkanı Hulusi Yiğit'e ait mağazalardan yaptığı ve fatura almadığını iddia etmişti. Olay, veli ve öğrencilerin büyük tepkisini çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber