Şike kumpasına büyük gözaltı yaşandı

Futbolda 5 yıl önce yaşanan şike operasyonu kumpasına ilişkin soruşturmada 48'i emniyet mensubu 58 şüpheliden 44'ü gözaltında... Gözaltına alınanlar arasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu da var

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şike kumpasına büyük gözaltı yaşandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Fenerbahçe'ye yönelik şike kumpasına ilişkin soruşturma, operasyona dönüştü. Şike kumpasıyla ilişkisi olduğu düşünülen kişilere yönelik olarak, İstanbul merkezli 28 ilde dün eş zamanlı baskınlar düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatıyla gözaltına alınan 44 şüpheli, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Şüphelilere "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma; iftira, haberleşmenin, özel hayatın ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltildi.

58 kişilik gözaltı listesinde, 48 emniyet mensubu ile 5'i avukat, 3'ü gazeteci 10 sivil bulunuyor.

Gözaltındaki 44 şüpheli arasında, Mali Suçlardan Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amiri Yunus Emre, avukatlar Orhan Erdemli ve Cemalettin Mutlu ile Kanal D eski muhabiri Ekrem Açıkel de yer aldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan dönemin Organize Suçlardan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, dönemin Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı (yurtdışında) ve Haber Müdürü Fatih Uğur ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan (yurtdışında), avukatlar Halil İbrahim Koca (yurtdışında) ve Nazif Aktaş ile eski Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyesi ve Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karakuş (yurtdışında) ise firari durumda.

6'SI FETÖ DAVALARINDA TUTUKLU...

Dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 6 şüpheli de FETÖ davaları kapsamında tutuklu bulunuyor.

Soruşturma süreci, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014'te yaptığı suç duyurusu üzerine başlamıştı. Yıldırım, kendisine kumpas kurulduğunu belirtip, şikayetçi olmuştu. Gözaltına alınan avukat Cemalettin Mutlu, şike davasında, dönemin Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, farklı FETÖ davalarında ise 2011'de şike operasyonlarını yürüten Ekizoğlu'nun avukatlığını üstlendi. Orhan Erdemli de FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in avukatıydı.

YILDIRIM 1 YIL HAPİS YATMIŞTI

Futbolda şike yapıldığı iddiasıyla 3 Temmuz'da 2011'de başlatılan operasyon kapsamında, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın da olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı. Yıldırım yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçen yıl dosya hakkında yeniden yargılama kararı vermesinin ardından davada tüm sanıklar beraat etmişti.

Fenerbahçe Spor Kulübü de kumpas operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. "Operasyon, Fenerbahçe tarihinin en önemli kilometre taşlarından biridir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröre ve Paralel Devlet Yapılanması'na karşı mücadeleyi korkusuzca yürüten yargı ve emniyet mensuplarına şükranlarımızı sunuyor, minnettarlığımızı bir kez daha beyan ediyoruz."

HSYK 6 GÜN ÖNCE SORUŞTURMA AÇMIŞTI

HSYKşike davasına bakan hakim ve savcılar hakkında 6 gün önce soruşturma başlattı. Davanın hakimi Mehmet Ekinci ile savcılarından Mehmet Berk daha önce Selam Tevhid soruşturmasında görevden uzaklaştırılmıştı. FETÖ/PDY kapsamında yapılacak inceleme için müfettiş görevlendirildi. Davanın ilk savcısı ise yurtdışına kaçan dönemin "özel yetkili cumhuriyet savcısı" Zekeriya Öz'dü.

FERİT ZENGİN-FATİH ULAŞ-NAZİF KARAMAN-SONER KOÇER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber