MHP seçmeni paralel oyunu gördü

ORC'nin araştırmasına göre MHP tabanı kongre isteyen muhalefete tepkili. MHP'li seçmen paralel yapının partiyi ele geçirmek istediğini düşünüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP seçmeni paralel oyunu gördü

ŞAKİR AYDIN

ORC Araştırma Şirketi, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili toplumun nabzını tuttu. 18 Nisan'da tamamlanan ve 30 büyükşehirde 2 bin 480 kişi ile 'Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi' yöntemiyle yapılan araştırmada, özellikle MHP'de yaşanan başkanlık yarışına ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. MHP'li seçmene sorulan 'MHP Genel Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 55.2'si 'Devlet Bahçeli' yanıtını verdi. Adaylardan 'Meral Akşener' yüzde 25.8, 'Sinan Oğan' yüzde 9.6, diğer yüzde 5.5, fikir belirtmeyenler ise yüzde 3.9' da kaldı. Bu da MHP'li seçmenin olağanüstü kongre kararını mahkeme kapılarında aldırtmaya çalışan partideki muhalif adaylara vize vermediğini gözler önüne serdi.

DEVLET BAHÇELi'DEN MERAL AKŞENER'E 'BAŞPARALEL' YANITI

PARALEL PARMAĞI VAR

'Genel başkanlık tartışmalarında Paralel Yapı'nın etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusuna da MHP'lilerin yüzde 63.5'i 'Evet' derken, yüzde 27'si de 'Hayır' yanıtını verdi.

Bahçeli'den memnunlar

MHP tabanı ve seçmenine partide genel başkan sorunu olup olmadığı da soruldu. Partilelerin yüzde 61'i genel başkan değişikliğine gerek görmüyor.

Vatandaş 'dokunun' dedi

'Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığı'na sunan AK Parti'nin bu girişimini destekliyor musunuz?' sorusuna deneklerin yüzde 76.9'u 'Destekliyorum' derken, 'Desteklemiyorum' diyenlerin oranı da yüzde 23.1'de kaldı.

Mücadeleye tam destek

Vatandaşların paralel yapı ve böllücü terör örgütüyle mücadeleye yüksek destek verdiği de araştırmayla ortaya çıktı. Araştırmada vatandaşlara PKK, DAEŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleye yönelik düşünceleri de soruldu. Deneklerin yüzde 89.1'i, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonları desteklediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber