Doktor robot, hastamız bugün nasıl?

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hijyen nedeniyle yoğun bakıma sokulmayan hasta yakınlarının yardımına 'doktor robot' koşuyor. Bursa'da özel bir hastanede hizmet veren doktor robotun yoğun bakım servisindeki hastaların yanından gönderdiği ses ve görüntü, hastanenin bir odasına yerleştirilen bilgisayar ekranı aracılığıyla yakınlarınca izleniyor. Onlar ekrana doğru konuştuğunda da, robottaki ekran sayesinde hastalar yakınlarını görüp moral buluyor. Başhekim Prof. Dr. Sertaç Çiçek, uygulamanın nedenini şöyle anlattı:

"Özellikle kalp-damar ameliyatı olan hastalar, 14-18 saat yoğun bakımda kalıyor. Bu hastaları yakınlarıyla görüştürmeyi düşündük, ancak çok sayıda ziyaretçiyi yoğun bakıma almak riskli. Yoğun bakıma ziyaretçi kabul edilememesi nedeniyle robottan yararlanmaya karar verdik. Daha önce hastalarla başka kent ya da ülkedeki doktorları arasında iletişimi sağlayan robotu, hastalarımızı yakınlarıyla görüştürmek için de kullanmaya başladık. Bu, hasta yakınlarını psikolojik olarak çok rahatlatıyor."

Yoğun bakımdaki yakınlarını sanal da olsa ziyaret edebilen hasta yakınları da "Robot sayesinde yakınlarımızı görebiliyoruz" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber