Şener'in SPK için önerdiği isim Erdoğan'dan veto yedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süresi 20 Kasım'da sona eren Doğan Cansızlar'ın yerine Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından SPK Başkanlığı'na önerilen Turan Erol'a Başbakan'dan vize çıkmadı. SPK İkinci Başkanı Turan Erol'a Çankaya Köşkü'nden geri döneceği endişesiyle onay vermediği söylenen Başbakan Erdoğan'ın, Başkanlık için Erol'u öneren Abdüllatif Şener'e ?Başka bir çalışma yapın? diyerek kararnameyi geri çevirdiği ifade edildi.

SPK TOPLANAMAYABİLİR

SPK'da boş bulunan üyelik için Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilen iki ismin kararnamesine de 10 gündür Çankaya Köşkü'den onay çıkmadı.

SPK üyeliği için TOBB'un adayı Yasin Aydın ve Maliye Bakanlığı'nın adayı Mithat Hızlı'nın isimleri Köşk'e gönderilmişti. Durum böyle olunca da SPK karar alamaz noktaya geldi. Çünkü SPK'nın 7 üyesi var ancak 3 koltuk, üyelerin görev süresinin dolması nedeniyle boş kaldı. Dolayısıyla SPK toplantı yapabilmesi için gerekli üye sayısı olan 5'i bulamıyor.

2003-2005 yılları arasında SPK Kurul üyeliği yapan Turan Erol, 2005 yılında ikinci başkan görevine getirildi. 1985 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünü bitiren Erol, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisansı, Erasmus University Rotterdam'da ise ekonomi doktorası yaptı. Erol, SPK'dan önce Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyordu.

ATAMALAR İÇİN MAYIS'I BEKLEYİN

Başbakan Erdoğan'ın, SPK Başkanlığı'na örerilen Turan Erol'u ?Bir çalışma grubu oluşturun, alternatifleri de değerlendirin? diyerek veto ettiği öğrenildi. Erdoğan'ın yakın çevresi, Erol'un kabul edilmemesine gerekçe olarak, ?Başbakan, bu ismin Çankaya?dan geçeceğini düşünmüyor. Bu nedenle 'olmaz' dedi? bilgisini verdi. Önemli bürokrat atamalarını yapamayan hükümette, ?Mayıs'a kadar bekleyeceğiz? görüşü hakim. İki hafta önce TRT Genel Müdürlüğü için Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'in kararnamesinin Sezer'e gönderildiğini hatırlatan Başbakanlık kaynakları, ?Geciktiğine göre imzalanmayacak? düşüncesini dile getiriyor. Aynı kaynaklar, Sezer'in görev süresinin biteceği Mayıs'a kadar zorunlu olmayan kararnameleri Köşk'e göndermeyeceklerini, vekaletle yola devam edeceklerini vurguluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber