2 belediye çalışanına deprem cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deprem davasında 2 belediye görevlisi 1'er yıl 3'er ay hapis cezası aldı.

Adapazarı'nda 17 Ağustos Depremi'nde yıkılan ve daha önce müteahhitleri hapis cezasına çarptırılan binanın ruhsatında imzası bulunan Belediye İmar İşleri Müdürü 48 yaşındaki Nihal Yılmaz ile İnşaat Mühendisi 50 yaşındaki Metiner Karaman'a, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 383'üncü maddesi uyarınca yeniden 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ulus Caddesi'nde bulunan ve depremde yıkılması sonucu Esra Bezirgan ile Ünal Polatlı'nın yaşamını yitirdiği Ulus Apartmanı'nın müteahhidi Hüseyin Kont ile İnşaat Mühendisi Muhlis Elbi 2004 yılında yargılandı. Mahkeme, ODTÜ'den gelen raporda, binanın kusurlu olduğu yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine müteahhit Hüseyin Kont ile inşaat mühendisi Muhlis Elbi, TCK'nın 483'üncü maddesince yargılandı.

Müteahhit Kont, 1 yıl 8 ay, mühendis Muhlis Elbi ise 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, açıkladığı bu kararla birlikte ODTÜ'den gelen son raporda, yerel yöneticilerin de ihmali bulunduğunun belirtilmesi üzerine, yıkılan binanın, projesini onaylayan Adapazarı Belediyesi görevlisi Metiner Karaman ile İmar Müdürü Nihal Yılmaz hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, bunun üzerine yaptığı inceleme sonucu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 belediye görevlisi hakkında TCK'nın 383'üncü maddesi uyarınca ?Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 1.5 yıl süren davada dün karar açıklandı.

Mahkeme heyeti bilirkişinin yıkılan ve 2 kişinin ölümüne neden olan binada İmar İşleri Müdürü Yılmaz ile İnşaat Mühendisi Karaman'ın 8'de 2 kusurlu olduğu yönündeki raporu nedeniyle 2 belediye görevlisine TCK'nın 383'üncü maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis cezası ile 50 YTL para cezası verdi. Bu ceza hafifletici nedenler göz önüne alınarak 1 yıl 3 ay hapis cezasına indirildi. Karar, Yargıtay tarafından da onanırsa kesinleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber