Karaman sapığı Sincan'a gönderildi

Karaman'da 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 508 yıl hapis cezası alan Muharrem Büyüktürk, uzmanlara göre en az 28 yıl hapis yatacak. Büyüktürk, dün güvenlik tedbirleri gerekçesiyle Sincan Cezaevi'ne gönderildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaman sapığı Sincan'a gönderildi

Musa Kesler - Karaman

Karaman'da 10 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk, Ereğli cezaevi'nden Sincan F Tipi Cezaevine gönderildi. Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmek suçundan 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Büyüktürk, "Kasten yaralama", "Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun kılma", "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından yargılandığı ilk duruşmada önceki gün hiçbir indirim uygulanmadan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ek tedbirler alındı

Sanık Büyüktürk, duruşmanın ardından polis ve Jandarma kalkanı eşliğinde cezaevi aracına bindirilerek tutuklu bulunduğu Ereğli T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Rahat tavırlar sergilediği öğrenilen Büyüktürk için Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesi nedeniyle ek güvenlik tedbirleri alındı. Büyüktürk dün Sabah da erken saatlerde güvenlik gerekçesiyle yüksek güvenlikli Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Cezasında indirime gidilmeyen Büyüktürk'ün Ceza İnfaz hukukuna göre ne kadar cezaevinde kalacağı da merak konusu oldu. Ceza hukuku uzmanlarından Prof. Dr. Mahmut Koca'ya göre karaman sapığının cezaevinde kalacağı süre en az 28 yıl. Doçent Dr. Yılmaz Yazığıcıoğlu da aynı görüşü paylaştı.

Hesap formülü farklı

Prof. Dr. Ersan Şen ise sanığın cezaevinde geçireceği sürenin 32 yıldan az olmayacağını söylüyor. Ceza infaz hesaplama formülü her ceza için farklı olduğundan hesap yöntemi kafaları karıştırıyor. Nihayi hesaplamayı ise savcılar yapacak.

Temyize gidecek

Büyüktürk'ü Karaman Barosu'ndan hiçbir avukatın savunmak istememesi üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği zorunlu olarak güçlükle ikna edilmesi sonucu bir avukat atanmıştı. Büyüktürk'ün avukatı da kararla ilgili olarak yine CMK gereği temyize başvuracak. Öte yandan KAİMDER ve Ensar Vakfı ile ilgili olarak da Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber