Borcunu ödemeyen belediyenin elektriği kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Ayvacık ilçesinde belediyenin borcu nedeniyle elektrikler kesilince, içme suyu ve kanalizasyon sistemleri başta olmak üzere belediye hizmetleri durdu.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'ye elektrik enerjisi bedeli borcu bulunan Ayvacık Belediyesi borcunu ödemediği için elektrikleri kesildi.

İlçe merkezinde elektrik olmasına rağmen belediye hizmetlerine yönelik sistemlerin elektrikleri kesildiği için içme suyu ve kanalizasyon gibi günlük yaşamı doğrudan ilgilendiren hizmetler verilemez hale geldi.

Bu duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Erkan Avcı, sorunun giderilmesi için Vilayet nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'ye çeşitli dönemlerden kalma 40 bin YTL borçları olduğunu anlatan Avcı, ?Elektrik enerjisi borcumuzun ödenmesi için bize tanınan süre doldu. Borç ödenmeyince elektrikleri kestiler? dedi.

Kendilerinin de çeşitli kuruluşlardan alacaklı olduklarını anlatan Avcı, ?Biz borçları var diye hiçbir kurumun suyunu kesmedik. Ama borcumuz ödeyemediğimiz için elektriklerimiz kesildi. Bu durum ilçede hayatı felce uğratır. Çünkü içme suyu ve kanalizasyon sistemleri çalışmıyor? diye tepki gösterdi.

İller Bankası'ndan Ayvacık Belediyesi'ne aylık 27 bin YTL geldiğini, personel giderinin ise 32 bin YTL olduğunu açıklayan Avcı, ?Belediye olarak kamu hizmeti yapıyoruz. Bizden istenilen elektrik borcunu ödememiz mümkün değil. Borç belirli bir ödeme planı haline getirilmelidir? diye konuştu.

DAĞITIM ŞİRKETİ NE DİYOR?

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Mehmet Özkan ise Ayvacık Belediyesine daha önce enerji borcuna karşılık taksitlendirme yapıldığını bildirdi.

Söz konusu taksitlendirmenin TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını anlatan Özkan ?Ancak taksitlendirme olduğu halde borçlarını ödemediler. Mecburen kesmek zorundayız. Artık şirket statüsündeyiz. Kendi yağımızla kavrulmak durumundayız. Bu nedenle de bütün alacaklarımızı tahsil etmenin yolunu arıyoruz? dedi.

Özkan bu arada, Ayvacık Belediyesinin 2002 yılından bu yana devam eden süreçteki borcunun 40 bin YTL değil, 137 bin YTL olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber