Bu dersleri sadece hatalar öğretebilir

Hatalar, özellikle iş dünyasında size birçok şey öğretebilecek en iyi öğretmendir. Çoğu zaman düşmek, eğer durumunuzu gözden geçirip kalkmayı başarırsanız, sizi rekorlar kıran bir uzun mesafe koşucusuna dönüştürebilir.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2016 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu dersleri sadece hatalar öğretebilir
Önder ÖNDEŞ

İş dünyasında aldığınız yaraların kıymetini bilmelisiniz. Bunu biz değil, dünyanın önde gelen finans ve iş dünyası dergilerinden Forbes söylüyor ve bu hatalardan öğrenebileceğiniz önemli dersleri sıralıyor.

ONLARI NASIL DÜZELTECEĞİNİZİ GÖRÜRSÜNÜZ

Hata yapmadan yaşamak, sadece iş dünyasında değil, hayatın her alanında imkansız. Bu gayet insani bir durum. Bir hata yaptığımızda en azından bunu nasıl telafi edeceğimizi öğrenmek için bir fırsat yakalamışoluruz. Nerede hata yaptığınızı belirlerken, daha önce gözünüzden kaçan pek çok detayı da fark edecek, bunu düzeltmek için yeni yollarararken tecrübe kazanacaksınız.

ENERJİNİZİ KONTROL ALTINA ALABILMEYİ ÖĞRENİRSİNİZ

İş dünyasında birçok sorumlulukla karşı karşıya kalırız. Bunlar aşırı yüklenmemize neden olur. Bir şeyler yanlış gittiğinde duygular tavan yapar. Korku ise kendini gösteren ilk duygular arasında yer alır. Gerçekten bir şeyler parçalandığında ve bu hengamenin tam ortasında kaldığınızda, öncelikle "Beni bunun için suçlamayın" diyerek sıyrılmamayı öğrenmelisiniz. Sorumluluktan kaçmayın, bunu daha yumuşak bir şekilde ele alın ve savunmayı bir kenara bırakın.

NASIL HATA YAPILDIĞINI VE YOLA DEVAM EDİLDİĞİNİ ANLARSINIZ

Klasik bir tabir vardır: Sizi öldürmeyen hatalar güçlendirir. Hatalarla iyi anlaşmak başarı yolculuğunun önemli bir parçası. Şunu unutmayın, hayatınız boyunca ister istemez yapacağınız birçok hata sizi bekliyor. Bunlardan ders çıkarmak için öncelikle hata yapmaktan korkmamak, bu gerçekleştiğinde onu akılcı yönetmek ve gelecek adına yeni bir öğretiye çevirmek gerekiyor.

APTAL OLMADIĞINIZI FARK EDERSİNİZ

Bir işe ilk adımınızı attığınızdaki hatalarınız sizi çok fazla gerebilir. Peki beş yıl sonra aynı yerde çalışmaya devam ediyorsanız, zaman zaman benzer hatalara düşseniz bile, o denli ektilenmeyecek misiniz? Meslekte tecrübesiz olduğunuz zamanlar yaptığınız hatalar, sizi kendinizi sorgulamaya iter: "Ben aptal mıyım? Bu işi beceremiyor muyum?" Kendinize karşı bu kadar eleştirel olmayın. Bir şeyler karışmaya başladığında en önemli ders, bir amaç belirlemek. Diyelim ki bir rapor üzerinde çalışıyorsunuz, kendinize "Bu rapor üzerine daha iyi odaklanacağım ve eminim ki o mükemmel olacak" gibi telkinlerde bulunun. Başarı, önünüze bir gaye koymak, kendinize bunları zamanında söyleyebilmek ve işe koyulmakla ilgili.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber