İki bakan iki farklı tavır

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Beykoz sırtlarında müteahhit İsmet Acar ve oğlu Erdal Acar tarafından yapılan Acarkent Sitesi'nin, inşaatında yapılan usulsüzlükler nedeniyle "İstanbul'un yüz karası" olduğunu söylerken, aynı hükümetin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, ruhsatı veren eski Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında yapılan suç duyurusunu işleme koymadığı ortaya çıktı.

BAKAN AKSU, İKİ SUÇ DUYURUSUNU DA REDDETTİ

Orman Bakanı Osman Pepe, "Yanlış hesap bizden geçmez. İzinlerini iptal ettim. Acarkent, İstanbul'da yüz karasıdır" diyerek, Ormanların katledilmesine karşı savaş yürütürken, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aku'nun, inşaat ruhsatlarını veren DSP'li eski Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında, Köseler'in kendi Belediye Başkan Yardımcısı ve Mimarlar Odası tarafından yapılan iki ayrı suç duyurusunu, yazılı belgeyle "Yapacak bir şey yok" diyerek geri çevirdiği ortaya çıktı.

DANIŞTAY DURDURDU

Orman arazisi içine yüzde 6 hakları varken, yüzde 96 oranında inşaat yapan Acarlar, sitenin içine 1452 villa dışında biri 24 katlı diğeri de 27 katlı iki ikiz kule yaptı. Bu kulelerin iptali için İstanbul Mimarlar Odası tarafından İstanbul 4. İdare Mahkmesi'nde açılan davada, mahkeme Mimarlar odası aleyhinde karar verdi. Ancak, Danıştay, bu kararı bozdu ve İkiz Kulelere yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TÜRKİYE'NİN TEK ÖZEL MAHALLESİ

Bakan Pepe'nin, Orman Muhafaza Memurlarının silahlı adamlar tarafından kapısından içeri alınmadıklarını söylediği Acarkent, Türkiye'nin tek özel mahallesi. Anayasa'ya aykırı olarak site değil de mahelle olarak gösterilen Acarkent'e normal bir vatandaşın girmesi mümkün değil. Kilometrelerce alan, silahlı güvenlik görevlileri ile korunuyor. İçeri, Bakan pepe'nin dediği gibi devlet görevlileri bile giremiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber