Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Yönetmeliği'nde değişiklik

Haber Giriş : 25 Kasım 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yönetmeliğin 2. maddesine bazı fıkralar eklendi. Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ilgili yasa ve yönetmelik hükümleriyle öngörülen şartlar dışında; doçentliğe atama ile profesörlüğe yükseltme ve atamalarda ilan edilen bir kadroya başvurabilmek için yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ve YÖK tarafından uygun bulunan asgari kriterleri, varsa üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından belirlenen ilave kriterleri sağlamak zorunlu olacak.

Ayrıca, yardımcı doçent adaylarının yabancı dilden senatolarca belirlenen ve 5 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elamanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelikte öğretim elemanları için belirlenen taban puanından az olmayan bir puan almaları zorunlu hale getiriliyor.

Üniversitelerin ilgili yönetim kurulları tarafından belirlenecek yükseltilme ve atama jürilerinde görev yapacak öğretim üyelerinin, bu yönetmelikte belirlenen asgari nitelikleri sağlamış olmalarına veya ulusal-uluslararası bilimsel düzeydeki çalışmalarıyla alanlarında temayüz etmiş olmalarına özen gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber