Gaziantep'teki canlı bombanın kimliği belli oldu

Gaziantep'te bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendi. DAEŞ üyesi İsmail Güneş'in babası gözaltına alındı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'teki canlı bombanın kimliği belli oldu

NEŞET DİŞKAYA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı araçlı saldırının failinin DAEŞ'li "Ahmet Güneş Grubu"nun lideri Ahmet Güneş'in amcaoğlu İsmail Güneş olduğu öğrenildi. "Ahmet Güneş Grubu" ise Suriye'de bulunan DAEŞ içinde etkili bir grup olarak biliniyor.

Gaziantep'te emniyet binası önünde düzenlenen bombalı araçlı saldırıda 2 polis şehit oldu, 18'i polis 22 kişi de yaralandı.

BOMBACI İSMAİL GÜNEŞ 7-8 AYDIR KAYIPTI!

HABERTÜRK'ten Neşet Dişkaya'nın edindiği bilgilere göre, Emniyet müdürlüğü önünde düzenlenen bomba yüklü araçta 1 ton patlayıcı olduğu tespit edildi. Aracın da dün Gaziantep'te kiralandığı belirlendi. Ancak patlayıcının nerede hazırlandığı tespit edilemedi.

Kuzeninin polis olduğu belirtilen canlı bomba İsmail Güneş'in 7-8 aydır kayıp olduğu öğrenildi. Mahallelinin ise son 1-2 gündür Güneş'i mahallede gördüğü ifade edildi. Öte yandan babasının, İsmail Güneş'i görmediğini belirttiği, gelen bilgiler arasında. Güneş'in daha önce bir tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenildi.

BABA GÖZALTINDA

İHA'nın haberine göre ise saldırıyı düzenlediği belirtilen İsmail Güneş'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman Güneş'i gözaltına aldı.

Bu esnada baba Güneş'in "Vatan bizim vatanımız, İslam bizim İslamımız" diye bağırması üzerine yaklaşık 20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Araya giren polis ekipleri grubu sakinleştirirken, baba gözaltına alındı.

'ANNESİNİN VEFATINDAN SONRA PSİKOLOJİSİ BOZULDU' İDDİASI!

İsmail Güneş'in bir süre önce annesini kaybettiği ve annesinin vefatından sonra psikolojisinin bozulduğu ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber