Promosyonlar paylaştırılacak...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e Bağlı Türk Eğitim-Sen'in, 21 Kasım'da 81 ilden eğitimcilerin katılımıyla başlatarak 23 Kasım'da Ankara'da sonlandırdığı yürüyüş sonunda, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı. Bakan Çelik, banka promosyonlarının en kısa sürede eğitimcilere paylaştırılacağı müjdesini verdi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Türk Eğitim-Sen Edremit İlçe Temsilcisi Mahmut Çabuk, Edremit'te bankalardan alınan 600 bin YTL civarındaki promosyon parası ile ülke çapındaki diğer illerdeki promosyon paralarının bakanlık talimatıyla milli eğitim müdürlükleri tarafından eğitimcilere dağıtılacağını söyledi.

Çabuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yaptıkları toplu görüşmelerin neticelerini açıklayarak şöyle devam etti: "Ankara yürüyüşümüzün akabinde, Milli Eğitim Bakanımız'a 9 maddelik bir istek metni sunduk. Bakan Çelik, 'banka promosyonlarının eğitim çalışanlarına dağıtılması yönünde bir genelge hazırlanarak, tüm eğitim-öğretim kurumlarında konuyla ilgili birliğin sağlanması' şeklindeki önerimizi dikkate alarak, bize olumlu cevaplar verdi. Bakanımız, en yakın zamanda paraların eğitimcilere ödeneceği müjdesini verdi. Ayrıca bakanımıza sunduğumuz istekler arasında önemli olan, 'Müfredatlar, çağın gerekleri ve Türk milletinin değerleri esas alınarak yeniden düzenlenmeli, eğitimin milli özelliği asla göz ardı edilmemelidir. Bütün eğitim çalışanlarına ADSL internet bağlantısı ücretsiz veya düşük ücretle temin edilerek, teknolojilerden azami derecede faydalanması sağlanmalıdır. Öğretmen verimliliği arttırılmalıdır. Bu sebeple, derslik başına düşen öğrenci sayısı ideal ölçülere çekilmeli. Okulların fiziki yapısı eğitimin temel hedeflerine, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir.' Özellikle altını çizdiğimiz bu konularla yakından ilgilenileceği sözü aldık. Sayın bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber