'TSK'dan ayrılmış uzmanların ataması tekrar yapılmalı'

Atanamayan Uzmanlar Derneği (AUDER) Genel Başkanı Ömer Çiftçi, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yeniden görev almak istediklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'TSK'dan ayrılmış uzmanların ataması tekrar yapılmalı'

Çiftçi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı konuşmada, amaçlarının en az 2 yıl süreyle görev yapmış, kendi isteğiyle ya da sağlık sorunları nedeniyle TSK'dan ayrılmış uzmanların devlet tarafından bir defaya mahsus atamalarının yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Yaşadıkları sorunların çözümü için çok sayıda milletvekiliyle görüştüklerini ifade eden Çiftçi, sorunlar için halen çözüm arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Çiftçi, TSK'dan ayrılırken kesinlikle korktukları için değil, ayrılma sebeplerinin özlük haklarının getirdiği sıkıntılar, gelecek endişesi ve sağlık problemleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler, TSK'da görev yaparken maalesef 90 gün rapor aldığımızda ya da 30 gün ceza aldığımızda ilişkimizin kesilmesi, askeri veya sivil mahkemede bir günlük cezanın kesilmesi bizlerde gelecek endişesi yaratmıştı. İşte bu sebepten dolayı bizler severek onur ve gurur duyarak yaptığımız mesleğimizi bırakmak durumunda kaldık. Polis Özel Harekat alımı yapılacak. Yaklaşık 15 bin kişinin alınacağı bu birime AUDER olarak 10 bin 200 kişiyle talibiz. Silah eğitimi ve güvenlik eğitimini profesyonel anlamda iyi bilen insanlarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber