PKK davası Ankara'da görülecek

Yargıtay, PKK'nın Avrupa'daki elebaşları Kurtyılmaz, Karakoyun ve Altun'un davalarının Ankara'da görülmesini kararlaştırdı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mayıs 2016 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK davası Ankara'da görülecek

Yargıtay, PKK'nın Avrupa sorumluları oldukları gerekçesiyle Canan Kurtyılmaz, Hacı Karakoyun ile Rıza Altun hakkında, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek veya üyesi olmak" suçlarından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile aynı sanıkların arasında bulunduğu 20 kişi hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve birleştirilmesi talep edilen davaların Ankara'da görülmesini kararlaştırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kurtyılmaz, Karakoyun ve Altun hakkında "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek veya üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından, 24 yıldan 55 yıla kadar hapis istemi ve mal varlıklarının dondurulması talebiyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

AVRUPA'DA DA SANIKLAR

İddianamede, Paris İstinaf Mahkemesi'nin, PKK'ya yardımdan gözaltına alınan kişilerin Adalet Bakanlığı'na bildirilmesi üzerine, 9 Ocak 2007'de soruşturma başlattığı kaydedilerek, sanıkların Fransa'da terör örgütü PKK adına faaliyette bulundukları, para topladıkları, örgüt adına elde edilen paraları aklamaya çalıştıkları bildirildi. Sanıkların örgüt üyeliklerinin sürdüğü bildirilen iddianamede, Fransa'da yargılanan sanıklardan Altun'un 5, Kurtyılmaz'ın 4, Karakoyun'un da 3 yıl ceza aldıkları belirtildi. Birleştirilen davalar, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Mahkeme, yeni duruşma tarihini gelecek günlerde belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber