SSK'lı hastalara üniversite hastanelerinde tedavi imkanı

Haber Giriş : 06 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, şimdiye kadar pahalı hizmet aldığı üniversite hastanelerinden, belirlenecek paket fiyatlar doğrultusunda daha ucuza hizmet alacak. SSK'nın zorunlu olmadıkça üniversite hastanelerine sevketmediği hastalar, bundan böyle protokol imzalanacak 38 üniversiteye bağlı tıp fakültesi hastanelerine daha kolay sevk edilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, SSK ile Tıp Fakültesi Hastaneleri arasında paket program sözleşmesine ilişkin protokol, yarın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katılacağı törenle imzalanacak.

SSK yetkilileri, SSK'lıların üniversite hastanelerine daha önceden de sevkle gidebildiklerini ancak''aylar yıllar süren ödeme sıkıntıları yaşandığını'' belirterek, ''Zorunlu olmadıkça, başımız sıkışmadıkça hastamızı üniversite hastanesine göndermiyorduk. Artık daha uygun fiyatla hizmet alacağımız için hastalarımızı daha kolay sevk edeceğiz'' dediler.

SSK'lı hastaların protokol çerçevesinde hastanelerinden yararlanabilecekleri üniversiteler şöyle:
''Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kahramanmaraş Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, OndokuzMayıs Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Başkent Üniversitesi.''

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber